Hvordan løfte et vindturbintårn fra bakken

 

1.

Ordne turbinen og bladet slik at bladene vil være vinkelrett mot vinden. Hvis du har en chock for å holde bladene i spinn, installer du det. Den mest farlige delen av å heve et vindturbintårn er om bladene begynner å svinge fritt.

2.

Koble dine fyrlinjer til toppen av tårnet, og deretter til innsatspunkter på bakken. Hvis du bruker en standard fire fyr-linjelayout (fire ledninger som går ut i 90-graders vinkler fra turbinen), setter du ned tre av dem. Kjør den fjerde ledningen gjennom ankerpunktet, men legg det ikke av ennå .

3.

Trekk forsiktig på kabelen mens en assistent løfter toppen av tårnet opp. Den andre assistenten (med arbeidshansker) har ansvaret for å flytte basen av tårnet til stikkontakten. Personen som arbeider med fyrtråden, holder styringen av kabelspenningen, mens de to andre gjør løftingen. Når tårnets hode blir høyt nok, vil personen på fyrlinjen bruke kraften mens de andre to skyver for å holde den vertikal.

4.

Sett bunnen av tårnet i stikkontakten, fjern chockene fra turbinbladet, og skru ned den siste fyrlinjen.

Tips og advarsler

  • De fleste av disse teknikkene ligner på oppdretts- eller lodgehøyde. En hvilken som helst instruksjonsvideo av en oppdrett skal gi deg det meste av poengene på å få turbintårnet ditt oppe.
  • Disse teknikkene er konstruert for å få vindturbinen på en sikker måte og stakkes ned med et minimum av arbeid. De antar også at selve turbinen er montert på tårnet, og at alt elektrisk arbeid har blitt gjort for å få kraft fra turbinen gjennom tårnens base, og at ankerpunktene og kontakten allerede er plassert og alt som er igjen setter tårnet opp.