Blomster av Washington

  Washington State 's wildflowers inkluderer noen interessante arter som oppstår bare på vestkysten eller i Stillehavet nordvest. Disse blomstene har noen merkelige navn, for eksempel sagebrush mariposa lily og farvel til vår. Disse wildflowers spire opp og deretter blomstre i en rekke økosystemer i hele staten, inkludert skogene og de tørre delene i nordvestdelene i Washington.

Sagebrush Mariposa Lily

Sagebrush mariposa lily vokser til 20 inches høy og produserer så mange som tre blomster på Den øverste delen av en oppreist stengel. Blomstene har et klokkelignende utseende og er lavendel, med en grønn linje i midten av kronbladene. I sørøstlige Washington finnes det en underart som er hvit og har en rød linje på kronbladene. Sagebrush mariposa lily har blader som ligner gress. Det vokser mest i vulkanske jordtyper. Det krever veldig lite vann å vokse og vil utvikle seg i delvis skygge. Denne blomsten er vanskelig å dyrke siden pærene har t Hold deg tørr, og du vil trenge å heve dem ved hjelp av frøene.

Farvel til våren

Clarkias er en vildblomst fra vestkysten, oppkalt etter kaptein Clark of Lewis og Clark-berømmelse når de kom seg til Washington i 1806. En type er farvel til vår - en plante som får navnet sitt fra det faktum at det bare blomstrer om sommeren når våren er et fjernt minne. Den har store rosa blomster som blomstrer ut gjennom de øverste bladene på planten, som varierer mellom 1 og 3 meter i høyden. Om natten, disse blomstene nærmer seg, men trofast åpner opp igjen morgenen. Det er en årlig plante som gjør det bra i sandaktig loam, ifølge Wildflowers.org, og selv om den trenger fuktig jord først, etter at planten begynner å blomstre, kan den tåle tørre forhold.

Frikart's Aster

Frikarts aster er en blomst som har en lang blomstringstid, som varer fra sommeren godt inn i høsten. Det er hardt nok til å vokse i Washington hager og ofte vindes opp som en potteplante for bruk på terrasser, dekk og verandaer. Denne hybrid aster er opprettelsen av hagebrukeren Karl Frikart i begynnelsen av 1920-tallet, og vokser så høy som 2 meter i en hageinnstilling. Frikarts aster har lavendelblå blomster som ligner tusenfryd, med hoder så store at du har det vanskelig å se bladene under dem. Planten må være på et sted der jorden drenerer godt, da den vil rote når den blir utsatt for mye fuktighet. Den blomstrer godt før den typiske aster gjør og vil fortsette å blomstre gjennom en mild frost.

Washington's State Flower

Stillehavsrhododendron vant en meget tett konkurranse med kløveren i 1893 for å bli statsblomst av Washington. Lovgiveren endret senere dette i 1959 for å spesifisere artene kalt Rhododendron macropyllum - Stillehavet, eller kysten, rhododendron. Den vokser i naturen under cedars, hemlocks og de store Douglas-granentrærne, og når til og med høyder på 20 meter, men vokser vanligvis til mellom 4 og 10 meter høye. Bladene er 3 til 6 tommer lange og langstrakte, med en lærete tekstur. Blomstene er normalt rosa, men i sjeldne tilfeller finner du noen hvite. Stillehavet rhododendron, kalt 'rhodie' av innbyggerne i Washington, er giftig, så hold små barn og kjæledyr unna det.