Blomster oversatt av fluer

  Forstå hvordan planter har utviklet seg sammen med insekter, som pollinerer blomsten, er et fascinerende studieområde som mest sannsynlig vil forlate den ivrige botanikeren, som undrer seg over naturens kompleksitet. Blomster pollinert av fluer er en liten, men viktig del av den naturlige verden.

Paw-Paw Tree

Populært av et barns sang, er potepoten (Asimina triloba) et lite tre som vokser i skogens løvskog i øst- og sentral-United States. De lilla blomstene gir en lukt som lukter som rotete kjøtt, og tiltrekker seg dermed fluefugler, som besøker blomsten på leting etter nedbrytende dyrvæv. Mens du utforsker den sentrale delen av blomsten, er den lille Insekter tar ut en del pollen ved et uhell, og overfører deretter det reproduktive materialet til pistelen (kvinnedelen) av den neste blomsten de besøker. Potenven har en meget lav reproduksjonshastighet, men treplanter har oppdaget at ved å plassere død fisk og skunkkål Skunkkål, en vanlig urt av den nordamerikanske skogen, har ikke bare et stort, stinkende blad, men også en skarp, lilla blomst som tiltrekker seg flie s, edderkopper og krypende insekter. Fluene legger eggene sine i den store lilla massen av en blomst og deretter avgår planten med en kostbar mengde pollen, ledet til neste plant, hvor pollineringsprosessen kan fortsette.

Flere lilla blomster i Nord-Woods < / h2> Det østlige skogsområdet har blomster som den røde trilliumet (Trillium erectum) og Jack-in-the-Pulpit, som tiltrekker fluer og gnager med sine mørke, røde til lilla, skarpe blomster. Kombinasjonen av de mørke blomstene og skarp lukt som ligner rotting kjøtt virker for å tiltrekke seg mange insekter som naturlig fører til forfall av dyrvev. Det er imidlertid mer å fly pollinering enn lukten av rotete kjøtt, for noen av denne store gruppen av insekter pollinerer også aromatiske og lyse blomster.

Pollinated By Midges

Midges er små fluer som er naturlig tiltrukket til sopp. Kakaoanlegget, som er hjemmehørende i Sør-Amerika, produserer små hvite blomster som lukter som sopp. Blomstene oppstår på stammen av treet, hvor de tiltrekker midgene som pollinerer blomstene. Uten det lille flyet, kunne kakaoanlegget ikke bære frukt.

Blomstervlieger

Dette er tofløyte fluer som ofte ligner veps eller til og med humlebier, men likevel har de ingen stinger. Deres eneste forsvar er at de ser ut som et stikkende insekter, så rovdyr forlater dem alene. Blomsterfluen har selv muligheten til å svinge rett i nærheten av en blomst på samme måte som en bie gjør. Denne typen fly er vanlig i Nord-Amerika, og besøker ofte hvite, prangende blomster som produserer nektar.