Hvordan male lærred

 

1.

Bestem hvilken type maling du skal bruke og hvilket bilde du skal male. Vanlige maling til bruk på lerret er oljer, akryl og akvareller. Olje- og akrylmaling har blitt brukt i århundrer for å male landskap, portretter og stilleben. Mens akvareller er mest brukt for fortsatt livsarbeid eller landskaper. Bruk av oljemaling krever forsiktig nøyaktighet og oppmerksomhet på detaljer, mens akvareller enkelt kan blandes sammen med nesten ingen detaljer.

2.

Kjøp størrelsen på lerretet du trenger. Lærredsstørrelser varierer fra 4 til 4 tommer til 10 av 10 fot. Hvis du vil bruke tunge malinger som oljer med mye lagring, er tykke lærduker et effektivt valg. Bomullsduker har svake korte tråder som er ideelle for akvarell og akrylmaling.

3.

Velg et område for å smerte lerretet ditt. Det bør være et stort gulvområde eller en ryddet bordplattform. Dekk dette området med et lerrettappe, eller tapet sammen søppelsekker. Sørg for at alle områder er dekket, da du ikke vil få maling på fliser, tepper, vegger eller andre steder i husstanden din. Det kan være svært vanskelig å fjerne.

Bruk en stor pensel for å legge grunnlaget på lerretet før du maler noe annet på det. Bruk brede børstestrenger jevnt over lerretet. Før du bruker, rist flasken veldig bra. En typisk primer for oljer og akryler kalles en 'gesso' og kan hentes fra enhver kunstforsyningsbutikk hvor du kjøper et lerret. Dette vil hjelpe til med å prepere lerretet slik at malingen holder seg bedre og mer jevnt.

5. Bruk et lag av gesso for en grov finish og flere lag for en jevnere finish under malingslagene. Hvis du bestemmer deg for å bruke flere strøk, hell gessoen ut av flasken og bland den med like deler vann og glanset medium (dette kan hentes der du kjøper gesso og et lerret). La det tørke grundig.

6.

Skiss din figur, landskap eller mønster ut på lerretet om nødvendig eller ønsket. Det kan hjelpe deg med å forme maleriet bedre. Men noen ganger er det lettere å male uten grunnskisse, male en del av gangen.

7.

Start med å male et underlag over hele lerretet, fra hjørne til hjørne av bakgrunnsmaling. Mange velger hvitt eller svart for dette, eller en annen solid farge. La tørke. Avhengig av hvilket medium du velger, kan dette variere fra et par timer (akryl og akvareller) til en og en halv time (oljer).

Lag på bildene du har Ønsker å male, la lagene tørke hver gang du er ferdig med den delen. Noen ganger lagrer våte maling en unik effekt hvis du maler filtrering av sollys, vann eller skygger, så hold det i bakhodet for hvilket bilde du bestemmer deg for å male.

Bruk verktøy å skape detaljer og presisjon i maleriet. Skarpe verktøy som tannplukkere, kniver og malingskjærer kan hjelpe etsedetaljer som ansiktsfunksjoner i malingen. Myke verktøy som Q-tips, fingre og klær kan bidra til å skape mykere skygger i linjer. Store verktøy som svamper, vev og bomullsballer hjelper til med å blande hele malerier og lage tekstur i malingen ved å trykke dem lett på lerretet lett og raskt.

La lerretet tørke etter at du har fullført maleriet. Plasser den høyt opp, der den ikke blir rørt og ikke kommer i sollys eller fuktig luft. Avhengig av hvilket medium du bruker, kan det ta flere uker å tørke. Når det er tørt, males en blank topplakk over maling på lerretet for å bevare det og skape en profesjonell glans.

Tips og advarsler

  • Eksperiment med forskjellige verktøy og malingkombinasjoner for å skape et unikt utseende på lærredet ditt, og hjelpe deg med å lære mer om maleri teknikk underveis.
  • Hold lokkene på maling, primer og topplakker stramt som de tørk ut lett.
  • Maleri på lerret er en avslappende og spennende hobby eller karriere. Hvis du bare starter, er det godt å vite det grunnleggende om å male på et lerret og hva slags forsyninger du trenger, inkludert maling og lerret.