Historie av Tattoo Art

 

Historie

Ordet 'tatovering' er hentet fra to kilder - det polynesiske ordet 'ta', som betyr å streike, og det tahitanske ordet 'tatau', som betyr å markere. Mennesker har slitt tatoveringer i over 5000 år.

Hvordan blir tatoveringer gjort?

En tatovering skaper ved å injisere blekk under huden med en nål. Pigmentet flekker dermis, som er substrat av huden, og kan sees gjennom epidermis, som er det ytre laget. I gamle tider varierte metoder for tatovering variert fra kultur til kultur og inkluderte å trekke en pigment-gjennomvåt eller sot-dekket nål gjennom huden, eller gni pigment til et åpent kutt laget med et blad. I moderne tid brukes en spesiell elektrisk nål som gjør en serie små punkteringer gjennom epidermis, som en syål. Pigmentet injiseres når nålen beveger seg.

Kjendis Tatoveringer

Mange kjendiser sport tatoveringer. Angelina Jolie er kjent for sine mange tatoveringer, som må dekkes med sminke for bestemte roller. Johnny Depp hadde kjent 'Winona Forever' - for da kjæresten Winona Ryder - tatoverte på sin bicep, og forandret den for å lese 'Wino Forever' da paret deltok. De kaste medlemmene av serien 'The Lord of the Rings' har tattatoer for å feire opplevelsen av å lage den episke filmen.

Tattoo Art

I det moderne samfunnet varierer bilder som er avbildet i tatoveringer mye. Trender i tatoveringsbilder har inkludert keltiske mønstre, rekreasjoner eller representasjoner av tradisjonelle tribal tatoveringer fra kulturer som maori og kinesiske tegn.

Tattoo Designs

En tatoveringsdesigner kan kopiere et design du tar med, eller lage en tilpasset design basert på dine spesifikasjoner. Det finnes også standardiserte design tilgjengelig. Disse kalles 'flash'.

Betydning i tatoveringer

Bæreren av en tatovering velger vanligvis et bilde som har en personlig eller personlig mening. Dette kan variere fra et ord eller en setning til et portrett av en elsket eller en kopi av et kjent maleri. Ikoniske bilder som hodeskaller, hjerter og pinup-jenter får forskjellige betydninger avhengig av tolkningen av både tatoveringsartisten og brukeren, men en kraniet er vanligvis en memento mori, eller en påminnelse om dødelighetens uunngåelighet. Dette er et av de eldste motivene i kunsthistorien. Tatovering er en kunstform som består av dekorative markeringer på menneskelig hud. Tatoveringer eksisterer i mange kulturer og har en lang historie.