Historie om abstrakt kunst

 

Typer

Gjennom abstrakt kunsthistorien har tre hovedstiler utviklet seg som de store formene av mediet: kubisme (eksempel: Picasso), abstrakt ekspresjonisme (eksempel: Jackson Pollock) og neoplasticisme (eksempel: Piet Modrian ).

Funksjoner

Modern abstrakt kunst regnes å ha blitt startet tidlig på 1900-tallet. Skjemaet ble svært populært i perioden etter første verdenskrig og før depresjonen. Det har påvirket alt fra film til arkitektur til interiørdesign.

1930s til 1950s

Flertallet av abstrakt kunst fra denne perioden faller inn i rammen av neoplasticism og abstrakt ekspresjonisme. En rekke artister jobbet med mange medier, oftest malerier, for å illustrere problemstillinger og konsepter på en annen måte enn sine forgjengere.

midten av det 20. århundre

I løpet av slutten av 1950-tallet gjennom 1970-tallet var konseptuell kunst, fotorealisme, hyperrealisme og moderne realisme ble mer populær blant kunstnere og kunstsamlere. I løpet av denne perioden ble det åpnet en rekke abstrakte kunstmuseer over hele verden.

Modern Abstract Art

Postmodernisme begynte i 1975 og ble den dominerende formen for abstrakt kunst. Dette ble filtrert utover kunstgalleriet og inn i populærkulturen. Opptaksdeksler og en rekke plakater begynte å inneholde konseptene, i ferd med å bli en markedsføringsstil, samt en fin kunst. Abstrakt kunst er en av de viktigste formene for kunstdesign i moderne kunstverk. Tanken er å forenkle eller overdrive et objekt eller en form. Det har eksistert i det minste siden renessansen, selv om noen historikere peker på tidlig arbeid i den neolithiske epoken på grottevegger som abstrakt kunst. De mest populære varianter av abstrakte er landskaps- og bybildeteknikk, 3D-bilder og forskjellige fantastiske verk.