Hvordan skru ned en skyteforespørsel som en proff

 

1.

Svar alltid på forespørsler. Spesielt hvis gjort via nettsteder som Model Mayhem, er nettsteder glitchy og noen ganger mister e-post. Hvis du ikke svarer, kan personen fortsette å prøve å tenke at du ikke fikk meldingen. Selv om du nekter å gå i detalj, en enkel 'nei takk' er bedre enn ingenting. Hvis du ikke vil jobbe med noen på grunn av et rykte for å være uprofesjonelt eller uetisk, eller hvis du ellers ikke er enig med dem på et dypt personlig nivå (det vil si at du er vegan, og du vet at hun bare kjøper sminke det er blitt dyreforsøk) kan det være lurt å bare sende et 'nei takk'

2.

Hvis du føler at det er verdi i nettverk med personen er en sjanse for at de kan bli bedre, endre stilen, senke prisene, øke tilbudt lønn, eller kjenne noen du vil jobbe med eller kanskje), er det en god ide å skrive en mer detaljert respons.

Nevn hvorfor du ikke er interessert i å skyte på de mest høflige og profesjonelle vilkårene. Hvis bekymringen er kvaliteten på personens arbeid, si noe som 'Jeg føler at våre karrierer er i inkompatible stadier på dette tidspunktet.' Hvis det er et stilistisk problem, fortsett og si noe som 'Det ser ut til meg at arbeidet ditt hovedsakelig er {style}, men jeg er ikke interessert i å jobbe innenfor den sjangeren. '

Aldri være fornærmende eller sarkastisk. Personen du snakker med er profesjonell i ditt felt. Du trenger ikke å jobbe med dem, men vær ikke fornærmende.

Forklaringen din trenger ikke å være uttømmende detaljert, og er ikke ment å 'overbevise' personen du 'setter ned at grunnene dine er gyldige. Skrive et notat tilbake er en høflighet, og generelt sett er den generelle meldingen en enkel nedlasting. Du vil ikke brenne noen broer, men du vil gjøre ting klart.

3.

Hvis du kan, slip inn et kompliment om personens arbeid, holdning , etc. Hvis du ikke kan tenke på en, tvinge den ikke, men hvis du 'ellers ville' jobbe med dem eller kan sette pris på hva de gjør selv om det ikke er stilen din, det er en god gest for å nevne den.

4.

Fullfør ved å takke personen for deres interesser og ønsker dem lykke.

Hvis du tror at du kanskje vil jobbe med dem på et senere tidspunkt, si det! Hvis du ikke gjør det, må du ikke lede dem videre. Det vil bare føre til uønsket kontakt.

5.

Hvis du ikke uttrykte interesse for en fremtidig skytemulighet, er din del av samtalen ferdig. for å fortsette samtalen eller skrive en kort bekreftelse på hva du skrev. Du forventes ikke å svare.

Hvis meldingen din er oppfylt med argument eller fiendtlighet, må du ikke svare.

Tips og advarsler

  • Å være høflig mot folk du ikke forventer eller ønsker å jobbe med, viser modenhet og profesjonalitet utover det å være hyggelige med folk du forventer å hjelpe deg.
  • En av de fantastiske tingene om å nå et stadium av høyt talent og anerkjennelse som fotograf, modell, stylist eller sminkeartist er at skyteforespørsler kommer til deg, i stedet for at du alltid må jakte på folk å skyte med. Noen av disse forespørslene vil imidlertid alltid komme fra folk som du ikke vil jobbe med. Å vite hvordan du avviser høflig er et viktig skritt i å etablere og opprettholde et godt omdømme i bransjen.