Planter av Tropisk Savanna

  Tropiske savannas finnes hovedsakelig i Latin-Amerika, Afrika, Australia og Asia. Høye gress og spredte trær er kjennetegnene til den parklignende tropiske savannen, som vanligvis svinger mellom våt-sesongen og tørsårets ekstremer av nedbør. Derfor er savannens planter hardt og elastiske. Spesielt i deler av Afrika, kan savanna gresssamfunnene støtte enormt mangfold og en rekke dyreliv.

Kimberley Tropical Savanna (Australia)

Australia har store områder av tropiske savanne i nord og øst, Kimberley-tropiske savann ligger i nordvest, som tar imot ujevnt land, inkludert flere fjellkjeder. De mest dominerende trærne på disse savannene er forskjellige arter av eukalyptus, spredt blant underordninger av høye gress. World Wildlife Fund og National Geographic, de fleste av trebaldakene varierer i høyde fra 15 fot til 50 fot.

Foruten eukalyptus, kan en rekke andre treaktige planter bli funnet i disse savannene avhengig av fuktighet, jord og andre faktorer. For eksempel kan trær som fiken og flodrødt tannkjøtt oppstå langs vannveiene.

Cerrado (Brasil)

Brasilens 500 millioner hektar cerrado er verdens mest biolære Andisk mangfoldig savanna, med mer enn 10.000 arter av planter, halvparten av dem funnet ingen andre steder. Disse inkluderer pequia, en type frukttrær og locustberry. Cerrado er veldig unik, da det er opprinnelsen til mange av Sør-Amerikas store elver og grenser til noen av kontinentets andre store økologiske områder. Cerrados planteliv kan variere fra brede spredte trær til lukket skog.

Llanos (Colombia, Venezuela)

Llanosene i Colombia og Venezuela er en annen av Sør-Amerikas omfattende savanner, som strekker seg langs Orinoco-elven fra den orientalske Andes flanker nesten til elvens munn. Innenfor llanosens bredere økegruppe finnes en rekke forskjellige savannetyper, preget av ulike fysiske egenskaper. Noen av de ikke-oversvømte oppland savannene inneholder for eksempel krøllete gres og flere trearter, som manteco, chaparro og alcornoque.

Sahel (Afrika)

Afrika har verdens mest omfattende savannareal, og en av de største er Sahel, et massivt belte med skrubbebro den store Sahara-ørkenen i nord med våte skogområder i sør. Acacia trær og gress - som indisk sandbur og bristlegrass - dominerer de mest flate sletter i denne tørre og halvtørre regionen. Individuelle arter, gitt denne savannens store bredde, chan ges fra sør til nord, hvor visse Sahara-ørkengress, som Aluka, er mer utbredt.