Utbredelse av Staghorn Ferns

 

Beskrivelse

Staghornbregner er epifytter, eller luftplanter. I naturen vokser varnene på grener eller trunker av trær og på steiner, får næringsstoffer fra regn, fallende blader og forfallende plantematerialer.

Hjemmepleie

Staghorns kan dyrkes i hengende kurver fylt med sphagnum mos eller kablet til en tregrense, også med en seng av mose. De foretrekker indirekte lys, vanner to ganger i uken og planter mat en gang i måneden. Staghorn bregner ikke i jord.

Fronds

Disse bregner har to typer fronds, basal og blad. De basale frondene er sterile og er tykke og avrundede slik at de kan holde fernen på treet eller annen voksende overflate. De løvformede bladbladene produserer sporene og kan enten stå oppreist eller henger ned.

Pupper

Det er mulig å dyrke staghornbregner fra sporer, men den foretrukne metoden for husgartnere er å ta stiklinger fra moderplanten . Staghorns produserer 'pupper' som kan fjernes og med røttene dekket av fuktig mose, monteres på ønsket sted.

Ny vekst

Når puppen er montert på en voksende overflate, blir de sterile frondene vil begynne å vokse og gripe monteringsflaten. Staghorn bregner eller Platycerium bifurcatum er tropiske planter hjemmehørende i Australia, Indonesia, New Guinea og Ny-Caledonia. De kan dyrkes både innendørs og ut og er lett å dyrke og ta vare på.