Miami Beach Art Deco History

 

Tidsramme

En stil som overlapper de brølende tjueårene og årene med den store depresjonen, art deco debuterte i 1925 i Paris Exposition Internationale des Arts D u0026 # 39; s. coratifs et Industriels Modernes.

Identifikasjon

Art Nouveau - en populær stil fra 1895 til 1905 - var fantasifull og kjent for sine sinuous linjer og leitmotifs for draping av vinstokker; blomster som liljer, iriser og valmuer; figurer av dansere i diaphanous kjoler og fugler som svaner og påfugler. Art Deco var en iconoclast i møte med jugendstil. Det var det tematiske polære motsatt. Den benyttet geometri og symmetri og legger vekt på skarpe vinkler, eksakte former og rene arkitektoniske stiler. Ytterligere forskjeller i denne perioden omfattet bruk av stucco og terrazzo gulv - betonggulv innebygd med marmor eller granittflis som deretter ble buffet og polert. I stedet for fugler og blomster var Art Deco sentermerket utsmykking solstråler og pyramideformede design.

Inspirasjon

1922-oppdagelsen av kong Tutankhamens grav i Kongens dal var en juggernaut i Art Deco historie, som katalyserer en fornyet interesse for alle ting egyptisk, som det fremgår av bruk av skarpe trekanter og pyramide-lignende former som dekorerer lunetter, nisjer og diverse kroker og kroker. Andre påvirkninger var den gamle maya og greske sivilisasjoner. Kunstbevegelsen til kubisme var en inspirasjon for Art Deco. Ekstra kreditt går til populariteten til den burleske kjære Josephine Baker. Omtales av det parisiske samfunnet, katalyserte hun interessen for afrikansk design og tekstiler, som hadde sikksagslinjer og trekantede solstråler som formet Art Deco-følsomhet.

Historie

1920-tallet var en avkastning av overdådige livsstil, palatial homes og swanky ferier. De rike strømmet til South Beach, Miami. Med sine penger hoppet de på Art Deco-båndvognen og begynte å bygge Art Deco-stilhotell og feriehjem. Mellom 1920 og 1929 gikk Miami gjennom en landboom med forretningsmenn og gründere som James Penney, grunnlegger av JC Penney-kjeden, Harvey Firestone, hodet til Firestone Tire and Rubber Company, og mange andre tycoons bygning Art Deco mansions på Collins Row, og gir dermed denne populære tre milen strekningen av sobriket 'Millionaire' s Row. 'Art Deco-bygninger i Miami var og fremdeles preget av bruk av farge. Inspirert av tropisk tenor Byen ble malt i pastellfarger av gul, fersken, havblå, skjellrosa, korall og sjøgrønn.

Art Deco-hoteller i Miami

Takket være Miami Preservation League, overlever mange hoteller til dette dag, som bringer historien til liv. I 1937 tok Beacon Hotel inn elementer av Art Deco som tåler i dag, for eksempel polerte marmorgulv, et strømlinjeformet utvendig og etasjer merket med geometrisk design. Beacon Hotel
720 Ocean Kjør
305-674-8200
mybeaconhote l.com

Park Central Hotel ble designet av Henry Hohauser - en frodig designer hvis gjenopptreden inkluderte Art Deco-hotspots i Miami, som Essex House Hotel bygget i 1938 og Edison Hotel bygget i 1935. Et ideelt eksempel på Art Deco, Park Central-lobbyen består av rosa og grønne terrazzo og retro-takvifter.
Park Central Hotel
640 Ocean Drive
305-538-1611
theparkcentral.com

I 1939, da Winter Haven Hotel åpnet sine dører, var det i forkant med moderne arkitektur. Med et skytop-solarium og verandaer med utsikt over havet, opprettholder rommene Art Deco-stilisering med rom farget i favoriserte pastellfarger av dempet gul, blek grønn og ingefær. Veggene er dekket med svart og hvitt bilder av Miami Beach Deco-hoteller i løpet av sine heyday.
Winter Haven Hotel
1400 Ocean Drive
305-531-5571
winterhavenhotelsobe.com Miami, Florida, er en av de få byene som skal fungere som en oase for Art Deco, en forbigående kunstform som trives i de tøffe årtier av de brølende tjueårene og den store depresjonen. Som mange kunstformer var det en reaksjon mot sin forgjenger - Art Nouveau - og ble inspirert og påvirket av hendelser, funn og kulturutveksling av dagen. Å vite Art Deco i Miami er å forstå kunstformen på internasjonal skala.