Hvordan virker Airless Paint Sprayers?

 

Hvordan luftfrie malingssprayere fungerer

Hvis du planlegger et stort malingsprosjekt, kan du gjøre verre enn å bruke en luftløs malingsprayer. Disse sprøytene er forskjellige fra konvensjonelle malingssprayere som bruker en luftkompressor. I stedet for å stole på en ekstern luftkilde, bruker disse sprøytene et stempelsystem som er bygd rett inn i sprøytehodet. Ved hjelp av hydraulisk teknologi skyver pumpen malingen gjennom små åpninger i pistolens hode, som kan gjøres ved trykk på opptil tusen deler per kvadrat tomme. Resultatet er en maleri-metode som er mye raskere enn når det er gjort med en konvensjonell sprøytepistol.

Økt portabilitet

Ved arbeid med storskalajobber, er det nesten umulig å utføre arbeidet med en konvensjonell sprøyter koblet til en luftkompressor. Løsningen er ofte en bærbar konvensjonell sprøyte med en liten luftkompressor innebygd. Men disse sprøytene er ikke like pålitelige og produserer noen ganger resultater som er mindre enn optimale. En luftløs sprøyter kan bruke alt fra en til fem gallon bøtte og utfører fortsatt på optimale nivåer. De produserer også mye mindre overspray enn konvensjonelle våpen, så smal er omfanget av sprøytehodet. Også fordi luft ikke blir brukt, er tykkere maling mulig.

Kostnadsbesparelser

En av hovedårsakene til at en luftfri sprøyter vanligvis foretrekkes, er på grunn av de enorme besparelsene som kan oppnås ved å bruke en. Selv om sprøyten selv kan koste mer eller mindre enn en vanlig pistol, avhengig av størrelse, modell og merke, kan fordelene i andre områder langt overveie den opprinnelige investeringen. Den luftfrie malingssprayeren kan fungere med en rekke forskjellige malingkilder, inkludert oljer, latexmaling, akryl emaljer, og tradisjonelle basecoat / clearcoats.