Hvordan konvertere mega ohm til ledningsevne

 

1.

Konverter mega ohm til ohm ved å multiplisere mega ohm verdien med 1.000.000. Verdien er nå i ohm, Systeme International d 'Unites (SI) -enheten av resistivitet.

2.

Konverter ohm til Siemens ved å ta gjensidig av ohm-verdien. betyr at du deler 1 med ohm-verdien. For eksempel hvis ohm-verdien var '4', ville 1/4 resultere i 0,25 Siemens. Dette resulterende nummeret skulle rapporteres i Siemens, SI-enheten for konduktivitet.

p> 3.

Konverter verdien i Siemens til vitenskapelig notasjon. Ledningsevnemålinger er ofte svært store eller svært små. Vitenskapelig notasjon gjør verdiene enklere å forstå og sammenligne. For å rapportere i vitenskapelig notasjon, flytt desimal plasser enten venstre eller høyre til bare ett siffer forblir. Antallet av stedene desimalt er flyttet inn i en base 10-eksponent. For eksempel er 530000 rapportert som 5,3x10 ^ 5 og 0,00000396 er rapportert som 3,96x10 ^ -6. / p> Mega ohm er en resistivitet, som beskriver evnen til et materiale til å motstå strømmen av elektrisk strøm. Ledningsevne beskriver evnen til et materiale til å lede strømmen av elektrisk strøm. Dermed er resistivitet og ledningsevne motsetninger til hverandre. Et stoff med høy resistivitet vil ha lav ledningsevne. I motsetning vil et materiale med høy ledningsevne ha lav resistivitet. Disse to måler, resistivitet og konduktivitet, er direkte relatert til hverandre matematisk, hvor den ene er gjensidig av den andre. Dette enkle forholdet muliggjør enkel konvertering mellom resistivitetsenheten mega ohm og ledningsevnenheten Siemens.