Hvordan lage en Mosaic Vase

 

1.

Legg en liten perle av limet på baksiden av flisene. Dette kan være keramisk lim eller universalbruk lim. Plasser flisen på vasken og trykk. Når alle flisene er plassert, må vasken sitte i 16 til 24 timer for å sette seg fast.

2.

Bland opp slipt fugemasse med bruksanvisningen på pakken. Påfør fugemasse med grout float. Pass på at du tvinger fugemasse ned i mellomrommene mellom flisene. Bruk gummihanskene til denne delen. Gjenta denne prosessen til alle hullene er fylt. Rengjør ekstra fugemasse fra flisene med en fuktig cellulosesvamp. Du bør kunne gjøre dette etter ca 20 minutter. Du trenger grout å være fast, men ikke ferdig sett. Med svampen din, gå i en sirkelbevegelse over vasen.

3.

Nå vil flisene dine se 'skitne' fra fugemasse og støv. Bruk nylon svampen til å rengjøre disse etter 2-3 timer. Ta grout fortynnet med vann og 'mal' inne i vasen og andre områder som ikke er dekket allerede. Tørk fliser med en tørr klut for å fjerne annet støv.

Tips og advarsler

  • En kurs nylon svamp fungerer best for å rense 'smuss' ; fra flisene
  • Hvis du har akrylnegler, må du kontrollere at limet ikke kommer på dem. Du bør også bruke gummihansker for dette trinnet.
  • Å lage et stykke mosaikk kunst kan være veldig tilfredsstillende. Dette er en ganske enkel prosess, men kan være tidkrevende.