Om minimalisme i maleri

 

Begynnelser

Den minimalistiske bevegelsen begynte på 1950- og 1960-tallet i USA, men dens innflytelse i kunst spredte seg raskt til resten av verden. Det er noen ganger referert til som 'ABC art' på grunn av sin rene enkelhet. Bevegelsen motsatte bildetes flom i det moderne liv og dens største mester på den tiden, Pop Art.

Funksjoner

Minimalistiske malere forsøker å oppnå en matematisk presisjon og upersonlighet i sin kunst. Kunstnere som Ellsworth Kelly brukte dristige, klare farger og ekstra, enkle former for å lage et maleri som ikke spurte noe mer av betrakteren enn å sette pris på det for hva det var. Kelly skapte ofte 'formede canvases' som var uregelmessige, ikke-rektangulære lerret, dekket i en, ofte lys, farge.

Betraktninger

Minimalistiske malere jobbet for å eliminere enhver henvisning til hverdagens gjenstander. Ofte ble figurer, linjer eller slag gjentatt, som om maleriet på en eller annen måte hadde opprettet seg mekanisk. Faktisk, noen ganger arbeidet kunstneren sin maleri på et matematisk rutenett. Ellsworth Kelly 's' Brushstrokes kuttes inn i Forty-Nine Squares og arrangeres etter sjanse '(se Resources) er et eksempel på denne mekaniske formen.

Famous Minimalists

Andre minimalistiske artister inkluderer Donald Judd, Carl Andre, Robert Mangold , Eva Hesse og Robert Morris. Massachusetts-fødte Frank Stella var imidlertid forfaren til minimalistisk bevegelse i kunst.

Insight

Mange ser minimalismen i kunsten som meningsløs, mens andre ser det som en legitim kunst form som banet vei for postmodern kunstbevegelse. Stella refererte til et maleri som en 'flat overflate med maling på den - ingenting mer.' Hans uttalelse burde nok være ordboken for minimalisme. Tenk deg at du står i et museum, ser på et stort lerret dekket av et svart torg grenser med hvitt. Mens du ser på maleriet fra forskjellige vinkler, kan du bli fristet til å søke etter dyp, følelsesmessig mening i maleriet som kunstneren mente å formidle. Men det er akkurat det en minimalistisk artist ikke vil at du skal gjøre. 'Det du ser er det du får,' Frank Stella, en av verdens først og fremst minimalistiske artister, sa en gang da han ble bedt om å kommentere konseptet bak en av hans malerier. Stella s uttalelse gjenspeiler hjertet av minimalisme.