Sinkklorid batteri vs. Alkaline

 

Historie

Byggearbeidere i Bagdad oppdaget et andre århundres grav i 1936 som inneholdt leirepotter forseglet med tonehøyde rundt en jernstang. I 1938 bestemte Dr. Wilhelm Konig at det kunne vært det første batteriet. «Mythbusters» -kabel-TV-showet har faktisk bygget fungerende replikaer som produserte 1,5 til 2 volt.

Batterier

I 1820 utviklet britiske forsker John Daniell et batteri som benyttet sinksulfat og kobbersulfatvæsker suspendert mellom to metallplater som produserer ca. 1,1 volt og gir strøm til telefoner, dørklokker og andre enheter i de neste 100 årene.

Zinkkloridbatterier

Kullbatterier bruker sinkklorid som en elektrolytløsning for å bære strømmen mellom katoden ( negativ pol) bestående av mangandioxid og anoden (positiv pole) laget av sink.

Alkaliske batterier

I et alkalisk batteri er katoden laget av mangandioxid, mens anoden er laget av pulverisert sinkmetall, og elektrolytten er en kaliumhydroksydløsning. Disse batteriene er vanligvis ikke oppladbare og kasseres etter uttømming.

Forskjeller

Zinkkloridbatterier gir 50 prosent mer energi enn sinkkarbonbatterier, men alkaliske batterier gir 500 prosent mer strøm. Dette gir alkaliske batterier kanten mot sinkklorid, spesielt i høyt dreneringsapparater. De følsomme reklamene for Duracell og de ofte humoristiske med Energizer-kaninen på amerikansk TV avslører dominansen av det alkaliske batteriet i batteridrevne enheter i dag, alt fra røykvarslere til fjernstyrte kjøretøyer.