Hva er dynamisk bremsing for DC-motorer?

 

Motorspoler

Motorer produserer bevegelse fra magnetfelt som genereres i stasjonære feltspoler og roterende armaturspoler. Kraften i de magnetiske feltene gjør elektrisk energi til mekanisk bevegelse.

Stopp

Når en likestrømsmotor er slått av, fjernes strømmen fra spolene, og motoren spinner ned og til slutt stopper på grunn av intern friksjon og uansett mekanisk last det kjører. Noen ganger er forsinkelsen ved å stoppe uønsket på grunn av effektivitets- eller sikkerhetshensyn.

Dynamisk bremsing

Hvis feltspolene forblir aktivert og armaturet er koblet gjennom en motstand, virker motoren som en generator. Omvendt dreiemoment er overført til armaturen som raskt bremser rotasjonen. Dette kalles dynamisk eller regenerativ bremsing.

Dynamiske bremsefordeler

Dynamisk bremsing er vanligvis enklere og billigere å implementere enn en elektromekanisk bremse. Med ingen ekstra mekaniske deler kan den også være mer pålitelig.

Bremsing i elektriske biler

Noen elektriske bilmodeller innlemmer dynamisk bremsing for å returnere energi til batteriene i stedet for å snu den inn i varme som i en mekanisk bremse. Når strømmen fjernes fra en likestrømsmotor, kan den fortsette å spinne hvis den mekaniske belastningen er lys. Elektromekaniske enheter kan innlemmes for å stoppe bevegelsen, eller en elektrisk metode som kalles dynamisk bremsing kan brukes.