Typer av journalskriving

  Dine ord er dine tanker som er kjent for deg. Journal skriftlig krønner dine tanker, drømmer, minner, ambisjoner og handlinger. En journal er et verktøy som du kan bruke til å vurdere dine kunstneriske, forretningsmessige og personlige framskritt. En journal kan skrives som en fri strøm av tilhørende ideer eller 'strøm av bevissthet', eller det kan være en strukturert dialog som svar på bestemte spørsmål, følelser, fakta eller hendelser. Hvis du foretrekker å gå papirløs, kan du bruke et digitalt journalsprogram for å tilpasse dine journalbehov.

Stream-of-Consciousness

En strøm av bevissthetskatalog er en tom bok av ditt valg der du skriver fritt hva som helst i tankene dine raskt og uten å stoppe. Fokus er på innhold ikke skjema, så du ikke slutter å sjekke grammatikk eller stavemåte som du raskt skriver ned alle ideene som ruller rundt i hjernen. Dette kan være en tidsbestemt skriving, minst 15 minutter eller med et angitt nummer Ideen er å la alt bevisst strømme uten selvkritikk eller dømmekraft. Strøm av bevissthet skrives vanligvis ikke, men hvis du må rette stavemåte, tegnsetting, etc., gjør det bare etter at økten er over og Du har utmattet alle de lett tilgjengelige tankene i hodet ditt.

Creative Writing Journal

En kreativ skrivetabell er reservert for historier, dikt, tekster og / eller tegninger. Dette er en mer strukturert form for personlig journal for å ta opp kunstneriske ideer som du kanskje ønsker å utvikle til mer fullstendig, dvs. korthistorieideer, skissen til en roman, illustrasjonshistorier eller dikt og musikalske tekster og poeng.

Scrap Book Journal

A scrap book journal er en tom bok som brukes til å bevare minner ved å fylle den med bilder, billettstubber, spillebøker, postkort, etc., eller noe annet element du vil lagre for å huske hendelser fra en tidligere tid og sted. Du kan inkludere fortellelse sammen med dine keepsakes for å registrere detaljer om sentrale perioder i livet ditt. En scrapbook journal kan også være spesifikt tema som en måte å fange spesifikke hendelser som ferier, eller for å markere viktige hendelser som bryllup, bursdager og helligdager.

En familie / vennskapskalender

En familie eller vennskapskatalog er en journal som du deler med din familie og / eller venner. Hver tar en tur som skriver freestyle eller på strukturerte emner, utveksler samme tidsskrift frem og tilbake, leser andres svar og legger til seg selv. Denne typen journaling sikrer at de som deltar vil dele hverandres erfaringer. Dette er en god måte å lære mer om din sirkel av familie og venner mens du lager et minnesmerke for å se tilbake og lese på et senere tidspunkt.

Åndelige tidsskrifter

Åndelige tidsskrifter er reservert for bønner og lister over ting du er takknemlig for. Hvis du er står overfor en krise eller føler seg motløs, skriver ut inspirerende, bekreftende bønner og lager lister over hva du er takknemlig for, kan tjene som en motiverende virkelighetskontroll. En åndelig journal er stedet for å utnytte dine høyere idealer og kommunisere med Gud via skriftlige meditasjoner og bønner.

En finansiell journal

En finansiell journal kan brukes til å nå bestemte pengepolitiske mål og for å kartlegge budsjettprosessen. Hold orden på hver krone du bruker i en finansiell journal vil tillate deg å undersøke dine utgifter vaner og gjøre nødvendige justeringer. Noen ganger kan en liten endring i utgiftene føre til store besparelser - for eksempel pakke din egen lunsj hver dag i stedet for å kjøpe tilberedt mat, som også vanligvis inneholder en 9,2 prosent skatt, kan spare deg for $200,00 i måneden eller mer, spesielt hvis Du må også betale for å parkere mens du spiser.

En Dieting Journal

Ifølge en studierapport i Journal of Nutrition Education and Behavior av Kelly H. Webber, assisterende professor ved University of Kentucky, den beste Måten å gå ned i vekt er å holde en journal og overvåke deg selv. Studien fant at dieters som holdt en journal over deres vanlige kosthold og mosjon var mer motiverte og mistet mer vekt enn dieters som ikke gjorde det. Dieter's journal brukes også av Weight Watchers, et publisert vekttapsprogram, der dieters blir bedt om å holde en daglig skriftlig oversikt over alt som forbrukes for å være ansvarlig og på mål med sine vekttapsmål.