Eksempler på værinstrumenter

  Værmålinger er kjent for de av oss som fanger de lokale nyhetene eller skanner værvarselet i avisen eller online. Hver av disse målingene er laget ved hjelp av spesifikke instrumenter designet for et bestemt formål. Interessant, noen av disse instrumentene er stort sett uendret fra deres opprinnelige inkarnasjoner, og hevder at de er effektive. Den moderne alderen har imidlertid lagt til flere verktøy for værprognoser, og tolking av dataene har vokst seg mer sofistikert.

Barometre

Barometre måler atmosfæretrykket over et bestemt sted. Fordi atmosfærisk trykk endres med vær og høyde, justeres barometertrykket fra værstasjonene til havnivå for å tillate sammenligning med avlesninger fra andre stasjoner. Kviksølvbarometre består av et J-formet glassrør lukket øverst på J og åpnet på bunnen av J som var fylt med kvikksølv. Som lufttrykket endrer høyden av kvikksølv i røret endres. Aneroide barometre er en mer kompakt konstruksjon som bruker en bælge som komprimerer eller utvides med endringer i lufttrykket.

Vindfliser og anemometre

Vind måles ved hjelp av en vindvane og et anemometer. Vindvinkler bestemmer hvor vinden blåser - vind er gitt i retningen de blåser fra, ikke retningen de blåser mot - mens anemometre måler vindhastigheten. Anemometre består ofte av tre kopper som spinner på en spindel når vinden blåser. Spinnet på koppene brukes da til å beregne vindhastigheten.

Psykrometre

Relativ luftfuktighet er et mål for mengden vanndamp i luften i forhold til den maksimale mengden vanndamp som kan eksistere i luften ved gitt temperatur og trykk. Ved 100 prosent relativ fuktighet begynner vanndampmolekylene å kondensere og danne dråper av dug, tåke eller skyer. Psykrometre måler mengden vanndamp i luften basert på fordampningsgraden av vann.

Termometre

En viktig og enkel enhet for måling av vær er et termometer. Termometre måler temperatur. National Weather Service og resten av verden måler temperaturen i grader Celsius, selv om denne informasjonen vanligvis sendes til det amerikanske offentligheten i grader Fahrenheit.

Regnmåler

Regnmålere måler mengden nedbør i en gitt periode av tiden. Regnmålere er kopper med trakter på toppen. Trakten samler regn ti ganger arealet av oppsamlingssylinderen. Denne utformingen tillater regnmålinger innen hundrevis av tommer.

Værbobler

Jordstasjoner registrerer været på jordens overflate, men været kan være svært forskjellig ved høyere høyder. Vedlagt på værboblen er instrumenter som måler og overfører temperatur, lufttrykk og relativ fuktighet til en høyde på ca 100.000 fot. National Weather Service utgiver ca 75 000 værbobler hvert år.

Radar

Radar sender en elektromagnetisk bølge gjennom luften, og lytter etter retur. Når den elektromagnetiske bølgen når et objekt, er bølgen spredt og endret. Disse endringene i bølgen kan da brukes til å tolke værssystemer i området som regn, snø eller tornadoer.