Hvordan teste en transistor med en ohm meter

 

1.

Identifiser hvilken transistor du arbeider med, og plasseringen av hver ledning. Stikkordets stil og plassering skal identifiseres på transistoremballasjen.

2.

Sett ohmmeteret for å måle motstanden i det lave ohmsområdet, rundt 10 ohm.

3.

Trykk på den røde metersonden til B, og den svarte sonden til C for en NPN-transistor. Berør den sorte sonden til B og den røde sonden til C for en PNP-transistor.

4.

Følg displayet. Merk lesingen på skjermen, som vil enten være null eller noe annet tall over null (det nøyaktige tallet er ikke viktig).

5.

Gjenta trinn 3-4 sonden er koblet til B på samme måte, men kobler den andre sonden til E. Hvis enten eller begge forbindelsene fra B til C og B til E leser null, er transistoren dårlig.

Tips og advarsler

  • Bestem om en transistor er NPN eller PNP ved å berøre den røde sonden til B og den svarte sonden til enten C eller E. Hvis lesingen er over null (forutsatt at transistoren er funksjonell ), dette indikerer en NPN transistor.
  • Brukes til å forsterke en strøm, består en transistor av to dioder koblet sammen parallelt. En transistor er enten en NPN transistor, som har en inngang og to utganger, eller en PNP transistor som har to innganger og en utgang. Begge transistorstiler har tre ledere kjent som kollektor (C), base (B) og emitter (E). En transistor kan raskt og enkelt kontrolleres med et ohmmeter for å sikre riktig funksjon. De fleste digitale multimetre har også en innstilling for å måle motstand som vil utføre samme funksjon. Å vite hvilken type transistor og plasseringen av ledningene er viktig når du utfører denne typen test.