Måter å hindre forurensning i økosystemer

  Til tross for innsats for å beskytte miljøet og begrense virkningen av industri og menneskelige aktiviteter, er mange økosystemer fortsatt under alvorlig trussel mot forurensning. Unaturlige materialer og forurensninger finner seg i økosystemer over hele verden og truer livet til planter og dyr på en rekke måter. Det er imidlertid noen enkle trinn som hver enkelt person kan ta for å hindre stor mengde forurensning.

Resirkuler

Gjenvinning er en av de beste måtene å holde forurensning under kontroll. Dette skyldes at mye forurensning fra økosystemet kommer fra kasserte avfallsmaterialer. Foruten gjenvinning av typiske husholdningsvarer og containere laget av papir, plast, glass og metall, er det også viktig å resirkulere ting som mobiltelefoner, batterier og datamaskiner. I mange tilfeller kan dette 'e-avfall' flyttes til et resirkuleringssenter for bortskaffelse på en måte som vil hindre at skadelige kjemikalier kommer opp i et lokalt økosystem.

Kjør mindre

Ifølge Washington University i St. Louis kommer en annen stor kilde til forurensning av økosystemet fra de skadelige karbonutslippene som hver bensin eller dieselbil og lastebil produserer. Med strengere drivstofføkonomiske standarder som kommer til amerikanske biler, blir dette problemet tatt opp på høyeste nivå. Hybride og fullt elektriske biler bidrar også til å redusere utslippene.

Men hver sjåfør kan delta ved å kjøre bare når det er nødvendig, og koble sammen eller bruke offentlig transport mer. Dette gir mindre karbon i luften og til slutt økosystemet.

Kjøp grønne produkter

Kjøper grønt eller miljømessig ansvarlig, pr oducts er en annen måte å forhindre forurensning på. Grønne produkter er de som er laget på en miljøsikker måte, og som kan resirkuleres eller bortskaffes med mindre innvirkning på økosystemene. I produkter som vaskemidler og rengjøringsmidler brukes kjemiske formler som resulterer i mindre skadelige damper, eller i forbindelser som vil oppløse seg i vann eller bryte ned enkelt etter kort tid, noe som gjør dem uskadelige for de økosystemer de kan komme inn i.

Grønne produkter kan også bruke mindre emballasje eller hjelpe produsenten til å støtte en miljømessig veldedighet eller opprydding. Forskning grønne produkter, og avgjøre hvilke som gjør det mest for å hindre forurensning.

Kjøp mindre

Foruten å kjøpe grønn, er kjøp mindre en utmerket måte å forhindre forurensning på. Siden hvert element i en butikk måtte produseres, pakkes og transporteres før du går i salg, kan det hende at kjøp av færre produkter hindrer miljøskader på flere nivåer. Kjøp av gjenbrukbare produkter, for eksempel gjenbrukbare dagligvareposer eller klut håndklær og servietter, kan forhindre behovet for stadig å kjøpe eller bruke nye produkter i fremtiden. Nettstedet DoSomething.org er fokusert på å fremme disse bærekraftig praksis.