Om Byggepapir

 

Funksjoner

Konstruksjonspapirets utseende er grov. Partikler av mindre prosessert masse kan sees i arkene. De vanligste typene byggepapir er lignin og syrefri. Enkelte typer byggpapir fades lett. Dette aspektet av byggepapir brukes til å lage 'soltrykk'. Det er imidlertid fargebestandige eller lettstabile typer byggepapir. Selv om det ikke er en vanlig egenskap, er noen få merker av byggepapir inkjet- og laser -printerkompatibel.

Produksjon

Konstruksjonspapir er laget først ved å lage en masse ut av biter av tre og varmt vann. På dette punktet blir resirkulert papir lagt til massen. Etter at massen er dannet, tilsettes fargestoff. Massen sendes langs et trådtransportbånd. Dette fjerner vann. Deretter sendes massen langs oppvarmede fat for å tørke gjenværende vann. Det tørkede papiret rulles inn i store ruller og sendes deretter til en maskin som kutter den i separate ark, kalt en mater. Disse arkene er kuttet i mindre ark og er pakket og solgt.

Farger

Byggepapir leveres i pakker med 50 eller 25 ark. Disse pakkene kan være enkeltfarger eller flere farger. Vanlige farger for byggepapir er svart, lilla, rosa, blågrønn, oransje, gul, brun, rød og hvit. Fargenes farger for byggepapir spenner fra levende til pastell. Andre typer byggepapirfarger inkluderer totonet, kjøtttoner og glitter innebygd.

Målinger

Den vanlige standarden for å sammenligne papirvektene er International standardisering for papirindustrien. Standarden måler papir i form av gram per kvadratmeter. Konstruksjonspapirens ISO er 120 gsm til 130 gsm. Dette gjør det i gjennomsnitt tungt papir, i motsetning til vevpapir, som er 10 gsm til 35 gsm. I gjennomsnitt kommer byggepapir i fire størrelser. rekkefølge, størrelsene er 24 av 36, 12 av 18 og 9 av 12.

Advarsel

Selv om det er noen merker av byggepapir som er flammehemmende, er de fleste merker ikke.

Historikk

Siden det pleide å brukes til poser for å holde sukker, blir byggpapir noen ganger kalt sukkerpapir. Konstruksjonspapir er koblet til 'blåpapir', et papir som brukes til å lage konfekt som brukes av bakere som begynner på 1600-tallet.

Bruker < / h2> Hovedbruken av byggepapir er kollasjer, plakater, vev, kurver, bokmerker, dukker, masker og servietter. Byggepapir brukes også i noen slags stop-motion-animasjon. Dette gjelder for showene 'Blue' s Ledetråder 'og' South Park. ' Konstruksjonspapir er et tykt papir som har en overflate som strekker seg fra grov til eggeskall. Sammensetningen inneholder helt råmateriale, som inneholder varierende mengder resirkulert papir. Antallet farger inkluderer mange variasjoner som finnes på fargeskiven. Bruksområder inkluderer kunstverk for barn til profesjonell kunstner. Det er enda en type konstruksjonspapir som kan brukes sammen med dataprintere.