Georgia O 'keefe Fakta

 

Historie

O 'Keefe ble født i 1887 i Sun Prairie, Wisconsin. Hun studerte senere på Art Institute of Chicago og jobbet kort som en kommersiell artist.

Tidsramme

Etter å ha brukt henne tidlige år i Chicago og New York, O Keefe flyttet vest til Texas i 1912 og senere til New Mexico i 1946. Hun døde i en alder av 99 6. mars 1986.

Geografi

O 'Keefe bodde i New York kort tid før han flyttet til Texas for å jobbe som kunstleder i de offentlige skolene i Amarillo og senere som avdelingsleder ved West Texas State College. Senere ble O Keefe interessert i den naturlige skjønnheten i New Mexico, og til slutt kjøpte en Adobe hjemme der.

Berømte slips

O 'Keefe giftet seg med New York fotograf Alfred Stieglitz i 1924. Hun studerte kunst under notert maleren William Merritt Chase og lærte om kunstutdanning fra Columbia Universitys Arthur Wesley Dow.

Betydning

O 'Keefes utrolige malerier er kommet for å representere det amerikanske vestenes skjønnhet. Med en kjærlighet til å skape malerier i stor skala, er hennes arbeid kjent for sine uvanlige og noen ganger oppsiktsvekkende synspunkter.

Misforståelser

Noen eksperter hevder at O ​​Keefes malerier hadde et underliggende tema for seksualitet. O 'Keefe nektet alltid slike påstander

Fun Fact

O' Keefes elskede adobe hjem i New Mexico ble omtalt i en rekke av hennes malerier. Georgia O 'Keefe var en amerikansk maler som skapte unike verk som ble notert for deres skarphet, livlige farger og intrikate detaljer. Selv om de fleste husket på malerier med botaniske og naturlige temaer, maler O' Keefe også landskap og arkitektur inspirert utsikt over New York City. Noen av O Keefes mest kjente malerier inkluderer 'Cow's Skull with Red', 'Black Iris' og 'Jack in the Pulpit.'