Gresskarp Bruk

  Gresskarpe, også kjent som navnet white amur, er en plantelevende fisk som er innfødt til Amur-elven i Asia. Gresskar fyller grufullt på vannplanter. Av denne grunn kan det brukes som et verktøy for å kontrollere vannlevende vekst i en rekke forskjellige miljøer. Forberedt på riktig måte, kan fisken også spises.

Beskrivelse og vaner

Gresskar er stor fisk og når vanligvis 20 til 40 pund og opptil 3 fot. Fiskens kropp er avlang, torpedellignende og sølvfarget. Gresskarpen mangler barbels, den sensoriske whiskers på hver side av munnen, typisk i mange karpe arter. Fisken er strengt plantelevende og kan konsumere sin kroppsvekt i plantemateriale, daglig. Denne oppførselen har ført til at gresskarpe brukes som et verktøy for å kontrollere overgrowth av akvatiske ugress. Bruk av triploid gresskarpe, formen av fisken som har et ekstra kromosom som gjør det sterilt, brukes ofte til å kontrollere vannplanter . Dette bidrar til å forhindre at fisken blir en invasiv art.

Akvakulturmiljøer

I akvakulturmiljøer kan gresskarpe brukes til å fjerne menneskeskapte dammer av plantevekst. Fisken kan bli introdusert til en dam for å mate før innføring av andre avlinger. Etter at en dam er ryddet, kan gresskarpe gjenvinnes og sykles gjennom forskjellige dammer som en del av et program for vannlevende plantevern. Denne metoden kan redusere bruken av kjemiske herbicider, en Ønskelig praksis i oppdrett. Mange stater krever at utslipp, dammer og andre mulige rømningsveier må beskyttes med gjerde eller annet materiale.

Dammer og innsjøer

Gresskarpe kan også brukes til å kontrollere ugress i dammer, innsjøer og andre støpsler. Innføringen av visse plantearter, for eksempel hydrilla, til vannkropper har vært økende problem. Gresskarpe foretrekker faktisk hydrilla og andre problemtyper. Det er viktig å lagre nok fisk til å rense vannplanter. Gresskarpe kan være vanskelig å fjerne. Rotenone, en fiskeforgiftning, kan brukes for enkel fjerning, når oppklaringsoppgaven har blitt oppnådd. Mange stater krever dammen eller innsjøen der gresskarpe skal holdes, kan ikke ha noen uttak som vil gi et middel til å unnslippe fisken. Statene kan også kreve tillatelse og kan bare tillate bruk av triploid gresskarpe til dette formålet.

Plantearter kontrollert

Gresskarpe vil beite på en rekke forskjellige arter, inkludert muskegress, hydrilla, damme, naiads, watercress , milfoils og elodea. Gresskarpe er ikke så spesielt om hva de spiser.

Gresskar som mat

Til tross for at gresskarpen har mange bein, er de gode å spise. Faktisk er gresskarpe vanlig matfisk i Asia og dyrkes over hele verden for dette formålet. Kjøttet er hvitt og fast, og smaken er beskrevet som ren og mild. Kjøttet er best forberedt av filetering og skinning, som kan bakt, broiled, stekt, røkt eller bevart. Fordi kjøttet er fast, kan karpe også brukes i chowders og fiskestokker og til å lage fiskpatties.