Hva er akrylmaling?

 

Historie

Akrylmaling var først tilgjengelig som husholdningsmaling på 1950-tallet. Kort tid etter begynte meksikanske muralister og andre kunstnere å eksperimentere med malingene og deres nye akrylbindemidler. De ble raskt et mye brukt medium.

Mediums

Malere er ikke de eneste som bruker akrylmaling. Kunstnere som arbeider i en rekke forskjellige medier, elsker malingen fordi det er i stand til å binde så godt til så mange forskjellige materialer.

Avslutt

Akrylmaling kommer i både matte og glatte overflater. Topplakker kan gjøres for å gjøre glansplaten, og mattemidlene kan dumpe maling.

Tørking

Akryl har en mye raskere tørketid enn oljemaling.

Permanent

Akrylmaling har vist seg å være mye mer permanent enn oljemaling, hvilken gul over tid. Akrylmaling gir ikke guling, revner eller skiller seg bort. Akrylmaling er en av de mest brukte medier for kunstnere. De tørker raskt og kan blandes med vann, geler og pastaer for å lage en rekke forskjellige teksturer og ferdige utseende. Siden de ble allment tilgjengelige på 1950-tallet, har akrylmaling blitt brukt av amatører og profesjonelle kunstnere over hele verden.