Hvordan skriver du et forslag til en fiksjonsbok?

 

1.

Skriv et spørrebrev som forteller den potensielle agenten eller redaktøren du er og hva du har å tilby. Begynn første ledd med en krok: En enkelt setning som fanger agentens oppmerksomhet mens du introduserer romanens kjennetegn. Fortell agenten om historien din s kategori, innstilling, hovedperson og sentralt problem i andre ledd. Inkluder detaljer om skrivingsinformasjonen din i tredje avsnitt, hvis de gjelder for historien du presenterer.

2.

Skriv en oversikt: En generell oversikt over en roman til din side som forteller agenten hva historien handler om, uten at han skal lese hele historien. Ta med viktige detaljer om historien din plott, tema, tegn, innstilling og oppløsning av hovedproblemet. Forklar alle plottet vendinger og fortell agenten hvordan historien avsluttes. Begrens synopsis til to enkeltavstandssidige sider skrevet i tredje person, nåtidsspenn.

3.

Ta med en engangs kopi av de første 50 sidene, eller de første tre påfølgende kapitlene, av ditt manuskript. Send inn disse med et følgebrev, formatert som følger: Omtrentlig ordtelling i øvre høyre hjørne; Bokens tittel, i alle kappene, senteret en tredjedel av veien nedover siden; uttrykket 'Engangs kopi' er sentrert under historien din, hvis du ikke vil at prøvekatalogene skal returneres; og kontaktinformasjon nederst i høyre hjørne: navn, adresse, telefonnummer, faks og e-post.

4.

Send en selv adressert, stemplet konvolutt ) for å lette et svar fra den potensielle agent. Hvis du vil ha eksempler på kapitlene dine returnert, ta med nok porto til å dekke kostnadene. Merk konvolutten med agentens adresse i øvre venstre hjørne, som avsender og postadresse i senteret, som mottaker.

Tips og advarsler

  • Det nøyaktige forslaget du oppretter, vil avhenge av hva agenten eller redaktøren du søker etter ønsker. Følg retningslinjene for spesifikke innleveringer gitt av hver enkelt potensiell agent eller redaktør.
  • Et fiksjonsbokforslag, også kjent som et spørsmål, er et salgsverktøy designet for å gjøre en potensiell agent eller redaktør lyst til å kjøpe din roman. Den består av flere nødvendige komponenter som varierer noe i henhold til spesifikasjonene til den enkelte agent eller redaktør du sender inn. Et element som er universelt, er imidlertid et ferdig manuskript. Hvis du er en upublisert forfatter, kan du ikke selge boken din uten å skrive den først.