Famous Poets for Children

  Forfattere bygger dikt fra bilder, lyder, rytmer og rimmer for å uttrykke ideer og følelser. Mens poesi er skrevet for lesere i alle aldre, mener pedagoger at det er spesielt verdifullt for barn fordi det avslører allsidigheten og styrken i språket. Kompakte dikt forteller komplette historier som barn kan forstå fra start til slutt. Og poesi bygger også språkforståelse ved å utfordre barn til å finne betydningen av linjer og setninger. Det er mange kjente poeter for barn, og mens de skriver i forskjellige stiler på vidt forskjellige fag, deler de et ønske om å engasjere og glede barn med språk.

Mor Goose

'Old King Cole' og 'Little Bo Peep 'er en del av en berømt samling av barnehagerymer som er kreditert til Mother Goose, en vag litterær figur som har blitt debattert i århundrer. Den britiske forfatteren Mary Cooper publiserte den første versjonen av de kjente rhymene i 1744 og kalte den, 'Tommy Thumbs sangbok.' Det ble utvidet og omdøpt 'Mother Goose's Melody' i en senere utgave. De sterke karakterbaserte diktene har ofte flere betydninger, men de levende bildene og sterke rytmene er nok for barn. De fleste historikere er enige om at Mother Goose 's Nursery Rhymes er en samling av folklore og sanger som har utviklet seg over tid.

Edward Lear

Britisk poet Edward Lear elsket å skrive limericks og nonsensdikt for barn. Mange av hans dikt er hans mest kjente dikt, 'The Owl and the Pussycat', er en nonsenssang gjennomsyret av rik fantasi. Lear ble oppvokst i London av sin søster Ann, som lærte ham å tegne og nektet hans kreative evner. 'En bok av tull', hans første samling av nonsensvers, ble skrevet for barn av Earl of Derby, som hyret Lear for å tegne illustrasjoner av eksotiske kjæledyr. Dårlig helse urolig Lear for mye av sitt liv. Han døde alene i Italia i 1888.

Jack Prelutsky

I 2006 ble New York-innfødte Jack Prelutsky kåret til den første poet-laureaten for barn av Chicago-baserte Poetry Foundation. Født i 1940 jobbet Prelutsky som lastebil sjåfør, fotograf og af olk sanger før han blir en heltidsdikt for barn. Han har utgitt 35 volum dikt ofte på enkle emner som gammel mat i kjøleskapet, pannekaker eller smaker av is. Prelutsky bruker ofte sine sterke rytmer og rimmer for å beskrive drømmer, og noen ganger, mareritt. Hans 1978-samling, 'Poems to Trouble Your Sleep', er en favoritt blant fans. Prelutsky bruker nå mye av sin tid til å reise til landet på bibliotekene for å lese til vennene sine på barnas rom.