Stativ stativ for speilreflekskameraer

 

Funksjon

Et stativ holder kameraet stille for å unngå bevegelse mens lukkeren er åpen, noe som vil skape et utilsiktet sløret på et fotografi. Moderne digitale kameraer har funksjoner som kan holde et bilde for å unngå 'kamerarystelser' eller den naturlige tremoren i en persons hånd. Men denne funksjonen virker ikke når du bruker lang og lang eksponering eller en tyngre teleobjektiv, noe som gjør en stativ er en nødvendighet.

Funksjoner

Et standardstativ har en monteringsplate med en tommelskrue for å holde kameraet, uttrekkbare bein, en uttrekkbar senterkolonne for å heve kameraet uten å justere bena og en pan-og-tilt eller ballhodet for å endre sammensetning og rotasjon av kameraet. Et pan-og-tilt-hode kan slå kameraet i 90 graders vinkel for å ta vertikale bilder.

Typer

Stativene spenner fra små til store, fra lavteknologiske til fjernstyrte. Noen har svingete bein som kan kurve rundt stasjonære gjenstander eller ben som kan åpne i forskjellige vinkler.

Størrelse

Et mini stativ eller bordstativ er lett og passer på bordplaten. Et kompakt stativ er litt større og kan kollapse for å passe i en koffert. Et fullstort stativ er bulkere, men kan støtte rundt 100 lbs. eller mer utstyr.

Fun Fact

Et stativ kan fungere som et ekstra sett med hender når en selvutløser er nødvendig for å få alle (inkludert fotografen) i et gruppeskudd. Noen fotografer bruker et stativ for å holde en blits for spesielle lyseffekter. Et stativ er en trebenet stativ som brukes til å støtte og stabilisere et kamera. Stativ brukes ofte med single-lens reflex, eller speilreflekskameraer, kameraer, men de kan også låne en hånd med et pek og skyt automatisk kamera.