Ulempene ved lodding

 

Vanskelig å koble fra

Loddede tilkoblinger kan ikke enkelt kobles fra. Og fjerning av loddetallet forårsaker noen ganger uopprettelig fysisk og elektrisk skade.

Brannsikring

Små ledninger som de som finnes i telefonkontakter har tynn isolasjon som kan smelte eller brenne av lett. Wire wrapping har erstattet lodding ledninger i mange industrielle applikasjoner.

Skader på tilstøtende komponenter

Elektronik teknikere og rørleggere kan både skade ting i nærheten av arbeidet med enten varmen til loddetinnet eller flammen i fakkelen.

Krever strøm

Mange typer elektriske tilkoblinger kan gjøres med muttere og bolter. Det er ikke nødvendig å ha elektrisk kraft til å kjøre loddejern ved bruk av muttere og bolter.

Vanskelig å reparere

Trykte kretskort kan bare stå så mye varme før kretsløpene løfter seg eller brenner. Løpetråd mellom komponenter kan ta opp mer plass, men gjør reparasjoner enklere.

Bly

Mange typer loddemateriale inneholder bly, noe som er en gift. Mange næringer forsøker å flytte til blyfri loddetinn, men prosessen er lang og kostbar. Lodding gjør en sterk og langvarig forbindelse i elektriske kretser, vannrør og smykker. Men selv om obligasjonen er sterk og permanent, gjør ulempene noen mennesker til å se etter andre løsninger.