Essay Skrive sjekkliste

  Et sterkt essay er nøkkelen til en god karakter og en stolt forfatter. Det skal undersøkes riktig, riktig formatert og redigeres slik at det ikke inneholder feil. Om mulig skal essayforfattere gi seg nok tid til å undersøke emnet og samle kilder til informasjon. De bør også ha nok tid til å korrekturlese utkastet deres i tilfelle en omskrivning må gjøres.

Forskning

Før du begynner å skrive et essay, må du kjenne emnet ditt. Hvis emnet er en som må undersøkes i stedet for skriftlig fra personlig mening eller ide, er det en god ide å grundig undersøke emnet. Oppgi alltid kilden til informasjon, og ta notater om din forskning. Besøk det lokale biblioteket eller bruk Internett for å søke etter verdifull informasjon. Sørg for å bruke citater som er pålitelige og informative, som akademiske tidsskrifter, aviser og lærebøker.

For personlig erfaring, essays eller andre essays som ikke krever forskning, brainstorm ideer i en notatbok eller i et tekstbehandlingsdokument. Sett opp noen ideer som bør diskuteres, og ta noen notater om disse ideene.

Avhandling og utvikling

Noen essays krever en avhandling. Dette er vanligvis en en-setning, innledende krav eller argument. Avhandlingen må diskuteres og utarbeides i oppgaven. Mange essays er skrevet for å bevise et poeng og argumentere for en ide. Disse essayene krever en avhandlingserklæring slik at leseren forstår forfatterens synspunkt.

Hvis essayet er en personlig opplevelse eller mening, kan det hende at essayet ikke krever en avhandling. Det er en god ide å forklare ideen, konseptet eller meldingen som leveres i essayet hvis det ikke er noen uttalelse. For eksempel, hvis et essay handler om en persons mest minneverdige ferie, kan essayet ikke kreve forskning. Imidlertid bør forfatteren diskutere hvorfor ferien var stor og hvordan det påvirket personen.

Format

Det er viktig at essayene har en klar struktur. Mange professorer tilordner essay lengde og format, så hold disse kravene i tankene før du skriver. I følge Class Brain er mange essays skrevet med fem avsnitt. Andre er imidlertid kortere og noen er lengre. Imidlertid må alle essays ha en klar flyt og struktur. Uansett hvor lenge det er, må essayets idé være klart. Essays bør ha en introduksjon. Oppgi avhandlingen eller presentere emnet, og forklar kort hva essayet skal diskutere. informasjon om emnet eller utgå på avhandlingen. En god konklusjon avslører et klart sammendrag av emnet og en sterk sluttoppgave. Hvis essayet fungerer for å bevise oppgaven 'peker, oppsummerer bevisene i sammendraget. Hvis essayet handler om personlig erfaring eller mening, skriv det slik at hele ideen er skyllet ut og fullført.

Redigering

Når essayet er skrevet, les det for å sikre at det inneholder god grammatikk, riktig setningsstruktur og riktig stavemåte. Har en professor eller en annen stolt student lest det for å sikre at det er klart. Rådfør deg alltid med en god grammatikk sjekkliste, som Guide til grammatikk og skriving.