Fakta om Jet Fuel

 

Typer

Den vanligste typen drivstoff, ifølge alglas.com, kalles Jet A-1, men et alternativt drivstoff som brukes kun i ekstremt kaldt vær kalles Jet B. Militæret benytter en annen betegnelse system med forskjellige drivstofftyper som starter med JP og etterfulgt av et nummer, ifølge cgsnetwork.com.

Sammensetning

Jetbrensel er laget av petroleum, hovedsakelig, og Jet A-1 inkluderer også parafinolje av mineralolje). Historisk, rapporterer alglas.com, var noen jetbrennstoffer en bensin-petroleumblanding.

Tilsetningsstoffer

Brenselbrensel mottar vanligvis en rekke tilsetningsstoffer for å forhindre ising inne i drivstoffsystemet, reduserer statisk og hindrer gumming og korrosjon.

Flammepunkt

Som alle petroleumsbaserte brennstoff, er jetbrennstoffet brannfarlig, og de fleste kommersielle flyselskaper vil benytte Jet A-1 eller meget lignende Jet A på grunn av det høyere brennstoffflammepunktet på 100 grader Fahrenheit. Dette reduserer risikoen for utilsiktet tenning av drivstoffet under transport og håndtering.

Alternativer

For tiden (2010) er den eneste alternative drivstoffkilden godkjent for bruk, ifølge airlines.org, en type syntetisk stråle drivstoff laget via Fischer-Tropsch (FT) prosessen. Denne prosessen konverterer kull-, naturgass- og petroleumsprodukter til en diesel-erstatning. Jet drivstoff er et petroleumsbasert drivstoff som vanligvis brukes i turbinedrevne fly, men dieselbiler kan også kjøre på jetbrensel. Både kommersielle flyselskaper og militæret bruker jetbrensel.