Hva er en Scrimshaw?

 

Opprinnelse

Scrimshaw begynte et sted mellom 1817 og 1824. Det var en vei for hvalfangere som seiler i Stillehavet for å passere tiden, uttrykke sin kreativitet og gjøre bruk av hvaledeler som normalt har blitt kastet.

Bevaring

Benet som brukes til å lage scrimshaw er skjøre. For å bevare det, anbefales det å fylle midten med babyolje som vil suge inn i beinets porer, og deretter påføre en vokstetning over kappen for å hindre skade.

Land Dyr

Selv om scrimshaw er tradisjonelt laget av marine dyredeler, kunstnere og hobbyister er også kjent for å bruke jordpattedyr. Dette kommer hovedsakelig fra tusenvis av elefanter.

Legal Scrimshaw

Scrimshaw som ble laget før 1973, er lovlig å handle. er fordi hvaler ikke var truede arter før denne tiden, mens det i dag er ulovlig å drepe noen arter.

Modern Scrimshaw

I dag er scrimshaw vanligvis ikke laget med hvalbens. Noen er laget med et syntetisk materiale kalt micarta og Kamelbenet er et populært naturmateriale. Scrimshaw er en type kunst eller håndverk som er skapt av hvalfangere. Det er oftest opprettet fra tannhvalster eller baleenhvalder, men kan også inkludere andre marine pattedyr, som hvalrosser. Ulike skulpturer kan skåret ut av tennene for å lage scrimshaw, eller graveringer kan gjøres på dem og deretter uthevet med forskjellige pigmenter. Scrimshaw blir så solgt eller vist av lokale håndverkere, som kaller seg 'scrimshanders'.