Slik bruker du solenergipaneler for elektrisitet

 

1.

Match din solcelles beregnede utgangsspenning til strømmen som kreves for å kjøre den valgte elektriske enheten. Husk at solcellepanelets beregnede utgang er betinget av 100 prosent direkte, konsistent sollys , så du bør alltid litt overskatte kraften som kreves fra solcellepanelet.

2.

Monter solcellepanelet til kretskortet ditt sikkert, og legg merke til hvilke kolonner panelet ' s-terminaler ender opp. En brødbrett er spesielt designet for å tillate tilkobling av elektriske komponenter gjennom et søylesystem uten behov for faste vedlegg som loddemasse.

3.

Monter din elektriske enhet (motor, lysdiode, liten vifte) til breadboard med sine positive og negative terminaler i de samme kolonnene som terminaler på solpanelet, som er positive til positive og negative til negative.

4.

Plasser brødbrettskretsen i direkte, konsistent sollys. Avhengig av spenningen på enheten du har valgt, kan det ta mellom noen få sekunder og et helt minutt for at solen skal koble enheten helt.

Tips og advarsler

  • For å holde enheten i gang under lysskygge eller til og med kort skygge, koble en superkapasitor parallelt med solkretsen og enheten din.
  • Som verdens nasjoner begynner å vende seg til alternative energikilder, fortsetter solenergi å fremstå som en klar forløper utover de andre på grunn av renhet og lav langsiktig pris. Hvis du også er interessert i å eksperimentere med solens kraft som energikilde, er du heldig, med noen få billige elektroniske elektronikkprodukter og en vennlig veiledning, har du muligheten til å drive en rekke enheter med solenergi på kort tid.