Vitenskap Fair Prosjekt Idéer på været

  Mange studenter liker å lære om naturen, spesielt vær. Værets effekter er materielle, men opprinnelsen er mystisk. De fleste barn liker å vite hvorfor det regner, eller hvordan tornadoer danner. Noen gjør en hobby ut fra å forutsi været med skyformasjoner. Men alle værkonsepter er ikke lett å forstå. En måte å hjelpe elevene til å visualisere hvordan været fungerer, er å utføre eksperimenter som demonstrerer nøkkelbegreper.

Skape tåke

Tåkeformer når kald luft kommer i kontakt med varm luft. Den varme luften avkjøles raskt og forårsaker fuktighet i det varme luft for å kondensere og danne tåke. Demonstrer dette med to flasker av samme størrelse. Bruk glassflasker for størst stabilitet.
Fyll en flaske en fjerdedel av veien med kaldt vann og det andre med varmt vann. Sett begge flasker på et skrivebord og sett en isterning i hver flaskes munn; isbiter skal være store nok til at de ikke kommer i flasker. Tåke skal dannes i varmtvannflasken mens ingenting skjer i den andre. Spør elevene hvorfor dette skjer.

Vannkrets Terrarium

Plante flere raskt voksende, hardaktige planter i et grunt, klart plastrør med lokk. Lima bønner og løvetann er begge gode valg. Vann plantene grundig og kutt to eller tre sirkulære hull i karet 's lokket og smekk det på karet. Sett karet på et solfylt sted og se hva som skjer.

Kondens skal dannes på undersiden av lokket før det faller tilbake til plantene under. Sollyset fordamper fuktighet fra jorda, fuktigheten samles på lokket som det ville gjøre som skyer på himmelen. Fuktigheten blir for tung og faller som regn tilbake til bakken.

Lag Tornados

Skyll to 2-liters brusflasker og få en Tornado Tube-adapter. Disse er korte plastrør med rygger inne som kan skrues på en sodavolle. Fyll en sodavann halvveis med vann og skru en flaske inn i hver side av Tornado Tube.

Vri flasken slik at den vannfylte er på toppen. Bruk begge hender til å rotere toppflasken veldig raskt i en sirkel. Stopp plutselig og hold flasken fortsatt. Vannet skal danne en syklon. Spør elevene hvordan dette kan skje med vinden i et fl på området.