Hvordan lage mosa på glass

 

1.

Velg hvilken type design du vil gjøre for din mosaikk. Dette vil variere for et stort stykke veggkunst og små coasters. Det kan være ord, en innstilling, en enkel design som blomster eller bare tilfeldig kontrasterende farger.

2.

Skaff glassplater fra håndverksbutikker, glass i husholdningen din som er flippet eller ødelagt, eller glass fra bjelkede vinduer. Pass på at brikkene er små, men av forskjellige størrelser. Bryt brikkene ned med glassskiven eller hendene i hanskene. Bruk vernebriller.

3.

Plasser glassstykkene på arket eller stykkene med klart glass. Når du er plassert, lim hver av glassstykkene på plass. Lim dem tett sammen, men la nok plass være i mellom for at fugemassen kommer inn og tørr, og dermed forankrer glassstykkene permanent.

4. Bruk fugemassen til alle sprekker med pensel etter at den er blandet (de enkle instruksjonene varierer for typer fugemasse og kommer på beholderen). Det er greit hvis du får grout på glasset, da det kan rengjøres med en våt klut senere. Fordel fugemidlet jevnt i sprungene og på sidene av glassbitene. La det tørke.

5. Våt håndkleet og tørk det godt over mosaikken på glassplaten for å fjerne rusk, ekstra fugemasse og smører fra kantene og sidene. Hvis det ønskes, forsegle mosaikken med en skinnende glasur. La det tørke.

Tips og advarsler

  • Hvis du gjør et abstrakt mønster for mosaikken, tegner du det først med en blyant eller penn på glasset .
  • Bruk hanskene og beskyttelsesbriller mens du skjærer og arbeider med glassstykkene.
  • Å lage en mosaikk på glass er en kreativ måte å lage veggkonstruksjoner på, tilpasse et stykke møbler, for eksempel et bord, eller gi pene gaver som glassunderlag. Alt du trenger er litt brutt glass for å lage mosaikkdesign, et glassark for å sikre glassbitene til, og litt kreativitet.