Skrive en personlig biografi

 

Stillbilde av livet ditt

En personlig biografi kan være kort, når det gjelder en beskrivelse for et CV eller lengre, i tilfelle en personlig erklæring om å gå med et forretningsforslag eller til og med en biografisk bok om livet ditt. Det er en klar prosess for å skrive en personlig biografi som gir leseren et nøyaktig øyeblikksbilde av livet ditt mens du holder henne engasjert i historien din.

Refleksjon

Når du starter din personlige biografi, bør du begynne med en diskusjon av hvorfor du skriver denne biografien. Hvordan kom du til dette punktet? Beskriv de viktigste grunnene til at du skriver biografien. Du bør tenke på denne personlige biografien som en historie som kommer i full sirkel. Din biografi kan til og med begynne som et tankevekkende sitat som beskriver livets reise i et nøtteskall.

For en CV-biografi trenger du ikke å ta dette skrittet, med mindre du vil fortelle folkene som vil gjennomgå CV-en din, hvorfor du har en bestemt interesse i organisasjonen og hvordan det gjelder din livshistorie.

Barndom

Du vil gi leseren din en ide om hvordan du ble støpt inn i den voksne du er nå. Begynn med en kort historie fra barndommen som er relevant for den du er i dag. , kanskje du kan fortelle historien om hvordan en eldre søsken lærte deg å sykle - hvordan du falt flere ganger og ble lei av, men fortsatte å stå opp. Barndomshistorien din bør være like unik og interessant som mulig for å pique interessen til leseren.

Vekst

Fra barndommen vokser du til tenåring og deretter inn i høyere utdanning eller næringsliv. Så neste segment for å fokusere på når du skriver en personlig biografi, er din prosess å vokse til en voksen. Du vil kanskje snakke om din høyskoleopplevelse eller første jobb, hvordan du har utført og de utfordringene du møtte.

Vær detaljert og avslørende om dine utfordringer under vekstprosessen, da dette vil skape forventning i leserens sinn om hvordan du klarte å overvinne disse hindringene.

Turningpunkt

Hver god historien har et vendepunkt, hvor en epifoni er nådd og hovedpersonen begynner å gå i riktig retning eller lærer noe nytt om livet. Fortell leseren nøyaktig hva som forandret livet ditt. Hva (eller hvem) skjedde med deg som skapte en fornyelse i din eksistens og førte deg til et sted hvor du føler deg nødt til å skrive en personlig biografi om livet ditt?

Hvor er du i dag og fremtidsmål?

Til slutt, kom full sirkel i din personlige biografi og gå tilbake til stede dag. Fortell leseren om hva du gjør nå, og hvor du vil være i de neste fem, 10 eller 20 årene.

Hvis du skriver til en mulig arbeidsgiver, være spesifikk i faktum at deres organisasjon er i dine planer.

Hvis du skriver en motiverende biografi, la publikum få vite hva du har i verkene for å vise at selv om du har nådd et godt sted i livet, vokser du fortsatt, lærer og forbedrer .