Livssyklus av en plantefrukting av en blomst

 

Blomsten

Blomstervann på ender av stengler, noe som gjør dem lettere for pollinering av hjelpere å nå. De begynner som knopper innpakket i kelnerne. Når mannlige og kvinnelige seksuelle organer blir modne, åpner kronbladene.

Pollination

Tenk på kronbladene som reklametavler; De annonserer blomstens tilgjengelighet. Insekter på jakt etter nektarbørste mot anthers, mannlige kjønnsorganer, og henter pollen. Når de besøker neste blomst, lander noe av den pollen på pistilen, toppen av det kvinnelige kjønn organ. Blomsten pollineres.

Gjødsel

Når pollen har festet seg til pistolen, vokser et pollenrør ned gjennom den hule stilen til blomstens eggstokk. Der fertiliserer de mannlige pollencellene eggene.

Petals Wilt

Etter pollinering, blader kronbladene og faller av. Samtidig utvikler ovlene seg til frø. Eggstokken danner frukten rundt frøene. Frukten er både et middel for beskyttelse og en annen metode for å tiltrekke dyr og insekter til plantene.

Frø som sprer seg

Frukt som epler og fiken er ment å tiltrekke seg dyr, slik at frukten blir spist og frøene er spredt gjennom dyrefjerningene. Acorns er ment å tiltrekke ekorn som begraver sine funn. Økene som blir glemt, har en sjanse til å spire og bli trær. Gressene har små blomster som produserer små frø som vanligvis spres av vinden. Blomster er et middel for seksuell reproduksjon for planter. Ved å produsere søte dufter og dristig fargede blomster, tiltrekker de ulike insekter og fugler for å hjelpe til med pollinering. Det er det første trinnet i reproduksjonsprosessen.