Hvordan oppbevare et sammensatt lysmikroskop etter bruk

 

1.

Undersøk scenen og kontroller at det er klart fra alle lysbilder. Hvis et lysbilde forblir på scenen, må du fjerne og enten kaste bort eller lagre det ordentlig.

2.

Rengjør både okularet og objektivene med et linsepapir. Andre typer kluter kan skrape linsene eller legge lint bak, så det er viktig å bruke papir spesielt designet for å rengjøre linser. Vær ekstra forsiktig med å rengjøre oljeduserende linser, som kan ha olje på dem.

3.

La mikroskopet stå i riktig posisjon for neste bruker. Selv om det ikke er avgjørende for riktig vedlikehold av mikroskopet, er det godt etikett å forlate omfanget i en posisjon slik at hver bruker vet hvilken innstilling som skal forventes når de begynner å bruke den. Vri nosepiece slik at den laveste objektivlinsen (vanligvis fire X) er den i fokus. Skift scenen slik at den er sentral til nesen og ikke over til den ene siden mer enn en annen. Vri bryteren slik at nesen er så lav som mulig.

4.

Slå av mikroskop lyskilden. Løsne ledningen løst rundt bunnen. Pakker det for tett, kan skade ledningen internt. Fest pluggene under en sløyfe på ledningen, slik at den ikke kommer løs.

5.

Dekker det sammensatte lysmikroskopet med plastdekselet. Omslagene er generelt kuttet slik at de passer på mikroskopet på en bestemt måte, så sørg for at det er ordentlig å maksimere mengden støvbeskyttelse.

6.

Hold mikroskopet på labben, hvis mulig. Av og til er det nødvendig å flytte sammensatte mikroskoper mellom bruk (for eksempel i klasserominnstilling), men hvis mikroskopet befinner seg i et område som er spesifisert for mikroskopbruk, la det sitte på benken. Hvis du må lagre mikroskopet, må du være sikker på at du bruker et tilfelle eller skap som er fri for støv, lav fuktighet og bort fra direkte sollys. Bær den med en hånd fast på armen av mikroskopet og den andre siden støtter den fra under. Vær forsiktig så du ikke knytter det sammensatte lysmikroskopet mens du beveger det, eller når du setter det i skapet.

Sammensatte lysmikroskoper er mikroskop med flere linser på en nesepiece. Linsene er bevegelige og brukes til å forandre forstørrelsen. Sammensatte lysmikroskoper brukes i laboratorier og i naturvitenskapelige klasserom som undervisningsverktøy. De mange bevegelige og delikate delene av et sammensatt mikroskop gjør det til et dyrt utstyr. Derfor er stor forsiktighet nødvendig for å sikre at de forblir rene og i orden. Lære hvordan man lagrer et sammensatt lysmikroskop på riktig måte, er en viktig del av sin omsorg.