Naturgassbruk og tilgjengelighet i fremtidens fakta

 

Identifikasjon

Naturgass er et fossilt brensel som hovedsakelig er laget av metan, karbondioksid, vanndamp og andre hydrokarboner. Naturgassbehandling innebærer separering av hydrokarboner og væsker fra ren naturgass, som deretter brukes til å levere omtrent en fjerdedel av energien som brukes i USA.

Hydro til karbonforhold

Naturgass har det høyeste forholdet mellom hydrogen og karbon av en hvilken som helst konvensjonell energikilde. Derfor kan naturgassinfrastrukturen føre til en mer robust hydrogenbrenseløkonomi i fremtiden.

Horisontell boring

Horisontal boring har økt tilgjengeligheten av naturgass, slik at gravemaskiner kan trekke ut gass fra finkornede bergarter som kalles skifer. Forskere mener at tilgjengeligheten av gass fra denne nye kilden vil drive prisene nede i nær fremtid.

Naturgasshydrater

Ved frossing kombineres naturgass og vann for å danne et fast stoff som kalles gasshydrater. I fremtiden planlegger gravemaskiner å hente naturgasshydrater fra dype havkanter og arktisk permafrost.

Hydraulisk fraktur

Hydraulisk brudd er en ny boreteknikk hvor vann, sand og kjemikalier skuttes inn i et borested. Denne eksplosive kraften brister bergarter der lommer av naturgass kan lure. I fremtiden vil denne prosessen hjelpe borepersoner til å utvinne naturgass fra usannsynlige kilder. Fremtiden for naturgassindustrien er avhengig av nye utvinningsteknologier som horisontal boring og hydraulisk brudd. Forskere finner også nye måter å lagre, transportere og utnytte dette allsidige fossile brennstoffet i nær fremtid.