Hvordan kutte en mat til kunstverk

 

1.

Kontroller alle hjørner av kunstverket som skal mattes, for å sikre at de lager 90 grader vinkler. Trim kunstverket etter behov, ved hjelp av en papirkutter.

2.

Mål det syrefrie, ligninfrie plakatbordet. Bruk en tømrerfirkant for å sørge for at alle hjørner er 90 graders vinkler. Klipp plakatbordet til ønsket lengde og bredde på matten din, to inches større rundt

3.

< p> Påfør et lunt belegg av syrefritt, ligninfritt lim på plakatbrettmatten, og på baksiden av kunstverket. Trykk på kunstverket på matten, utjev det fra midten til toppen, fra midten til toppen bunn, fra midten til venstre og fra midten til høyre for å fjerne eventuelle luftbobler. La klebemiddelet tørke.

4.

Heng kunstverket ditt til dets Husk å beskytte bildene dine fra direkte sollys.

5.

Rammeverk etter matting. Dette vil øke verdien og beskytte kunsten mot støv og lysskader.

Matte et kunstverk er den rimeligste måten å vise den på. Matting sikrer at baksiden av stykket ditt er beskyttet mot skade ved hjelp av lim, bånd, klemmer eller andre festemidler. Kunstmatter kan klippes fra noe tungt lager, i en rekke farger. Matter bør utfylle kunstverket uten å konkurrere om oppmerksomhet, så de er vanligvis hvite, brune, sorte, grønne eller blå. Kunst bør mattes med syrefri lim. Riktig mattet kunst selger for en høyere pris enn kunstverk som ikke har blitt mattet. Matte kunstverk viser respekt for kunstnerens innsats.