Hvordan lage din egen afrikanske maske

 

1.

Se på kunstmuseer eller se på Internett for afrikanske masker for å få ideer og å bli inspirert. Ta en titt på de ulike stilene og metodene for maskearbeid slik at du vil være kunnskapsrik når du begynner å lage din egen maske.

2.

Spreng den ovala ballongen til ønsket størrelse på masken din. Slip den av og sett den til side.

3. Legg til mel, vann og lim i en gammel beholder. Rør det til alle ingrediensene er innarbeidet, og du har en fin, myk pasta.

4.

Dekk arbeidsområdet med en duggduk eller aviser. Rip eller kutt brunt slagterpapir i striper, omtrent 1 til 2 cm i bredden og i varierende lengder.

5. Hold din ballong foran deg. Dyp en stripe av slaktepapir inn i pastaen og fjern overskudd ved å løpe det gjennom fingrene. Legg det på ballongen. Fortsett å dyppe striper og legge den på ballongen til du har dekket ballongens fremside i en maskeform som du vil.

6.

Fortsett legging på slaktepapiret til masken er flere lag tykk. Dette vil hjelpe det å være robust når det tørker. Legg åpne områder for øyehull eller munnhull hvis du ønsker det.

7.

Bygg opp deler som du vil være bulkere, for eksempel for funksjoner som lepper, en nese eller bryggen, eller hvis du vil ha områder som har det som utskjæringer eller hevet design.

8. Legg inn ballongen med maskeformen til side for å tørke over natten. Når det er tørt, trykk på ballongen og kast den bort. Bruk en saks til å trimme masken om nødvendig, og bruk en fin negleskiss til å trimme rundt øye, nese eller munnhull. Punch hull med en saks på sidene av masken hvis du skal bruke den.

9. Legg til noen dekorasjoner i maskeformen din, for eksempel horn eller tenner. Lag formene fra papir og lim dem til masken din.

10.

Lakk masken din med håndverksmaling og pensel. Mal design på masken din, enten ved å kopiere dem på autentiske masker eller lage din egen. Legg til raffia eller tørket gress, hvis du vil, for å lage hår.

11.

La masken tørke grundig. Ta masken utendørs og legg den på bakken eller på en duggduk. Spray den med en akryl spray sealer for å beskytte den. La det tørke over natten.

12. Legg til streng eller bånd hvis du planlegger å bruke masken din ved å trille den gjennom hullene på siden.

Afrikanske masker er vakre kunstverk med interessante former og bilder. Når du utforsker afrikansk historie, arv eller kunstverk, eller hvis du bare elsker å innlemme afrikanske motiver i hjemmet ditt, er det å lage en maske et enkelt prosjekt som kan gi gode resultater. Du kan bære den på en festival eller henge den på veggen din.