Hvordan tegne en kvinnes ansikt

 

1.

Bestem ansiktets form. Se på bilder i magasiner eller online hvis du trenger ideer. Ovals, avrundede hjerteformer, eller til og med en oval topp med en avrundet, trekantet kjeve, kan alle fungere godt. Skiss flere alternativer for å finne ut hva som passer best. Hvis du skisserer fra en levemodell, bestem hvilken form som er mest nøyaktig på live-ansiktet og skisser flere alternativer for det.

2. Når du har bestemt deg for din foretrukne ansiktsform, Skift til en ren side og skitser ansiktsformen lett. Bruk en linjal, tegne en lys linje vertikalt gjennom midten av ansiktsformen. Bruk linjalen til å markere de horisontale linjene i øyelinjen, nesenes ende og leppene. På sidene av ansiktet merker du hvor ørene vil vises. Hvis du tegner fra fantasi, plasser øyelinjen slik at den splitter ansiktsformen halvt vertikalt. Bunnen av nesen skal hvile halvveis mellom øyelinjen og den nederste kanten av ansiktet. Avskjæringen av leppene skal være halvveis mellom nesen og bunnen av ansiktet. Dette er rett og slett en veiledning - du kan avvike fra dette noe hvis du er på utkikk etter et bestemt tegn til ansiktet ditt.

3.

Lett skissere i funksjonene, start med øyne. Vær oppmerksom på mellomrommet mellom øynene, så vel som deres form. De kan være mandel, mer avrundet, eller bli dannet av kvadrerte linjer ved de øverste indre hjørner. Ingen av disse kantlinjene vil være skarpe vinkler i slutten. Begynn med å skisse lett i skarpe vinkler hvor du ser dem. Tegn over dem i mørkere linjer som du gjør de mer nøyaktige kurver i øynene.

4. Gjenta denne vinkelprosessen for nesen og leppene. Nesebroen bør være relativt lett, ettersom du ikke ser fremtredende skisser til nesebroen når du ser ansiktet fra et fullt frontperspektiv. Vær nøye med nesens og leppens form hvis du tegner fra en levende Bruk andre bilder som referanse når du tegner fra fantasi. Bruk en annen side i skisseboken til å eksperimentere med forskjellige funksjonstyper hvis du vil prøve forskjellige typer før du velger et bilde.

5.

Skisse litt i hårkanten, hvor den møter ansiktets hud og hvor den strekker seg utenfor oversikten over den opprinnelige ansiktsformen du tegnet. Vær oppmerksom på hvor håret dekker ørene, hvis din foretrukket stil gjør dette. Bruk lys blyantstreker, skisser i hårstrenene. Bruk den flate siden av blyantledningen til tykkere tråder, og pennens pennpunkt for tynnere. Trekk lett i pennene og fyll dem inn. Slett guide linjer du pleide å kartlegge ut funksjonene. Bruk Siden av blyanten din fører til veldig lett å tegne i skygger der du ser dem. Du kan gni den inn med et stykke papir for å skape en mer dempet skygge hvis du ønsker det. Legg til smykker der du ønsker det.

For å tegne en kvinnes ansikt er det viktig å forstå proporsjonene du skal jobbe med. Når du begynner med den grunnleggende måling, er det mulig å skape et engasjerende uttrykk og karakter til ansiktet, samt å spille med frisyrer, smykker og andre egenskaper som gjør en kvinnes ansikt så spennende å tegne.