Hvordan vurdere en maleri

 

1.

Bestem originaliteten av arbeidet. Forfalskninger, replikaer og forfalskninger ser ofte autentisk ut, med kriminelle som vet hvordan de kan alder på lerret og maling, slik at de samsvarer med æraens materialer. Hvis du spørsmålet om originalitet, finner du et laboratorium som spesialiserer seg på testing av maling og lerret. Det har kjemikalier og teknikker som er nødvendige for å vurdere brikken uten å skade det.

2.

Samle arkivdata på brikken. Klassisk kunstverk etterlater seg et papirspor. Kunst stjålet under Holocaust ble returnert til eiere, i stor grad på grunn av nøyaktige salgs- og auksjonsrekorder. Erfarne kunstvurderere unearth eierne herkomst kjeder. Mange er så dyktige, de kan finne den personen som først kjøpte kunsten fra maleren.

3.

Har maleriet autentisert av en anerkjent kunsthandler. En malers berømmelse, arbeidsmiljø og omdømme påvirker et maleri s verdt. Også påvirker ektheten til et maleri er fakes opprettet av høyt oppnådde håndverkere. Høyprofil samlere, forhandlere og galleri-eiere er interessert i industrinyheter. Hvis det oppdages en forfalskning, kan selv autentisert arbeid av samme kunstner komme i tvil.

4.

Bestem alderen til maleriet. Du kan bli heldig og finne en dato ved å undersøke baksiden av lerretet eller overflaten av bårerammen. Mer sannsynlig vil tilstanden til lerretet fortelle aldershistorien via sine ujevne tråder eller grov tekstur. Du kan også finne rester av maling igjen når mindre enn tilfredsstillende kunst har gjort at maleren kan bruke lærredet til å spare penger.

5.

Kontroller malingenes tilstand. Selv en godkjent Reubens mister verdi hvis den ikke er i uberørt stand. Lagring av et maleri utenfor et hermetisk kontrollert hvelv eller lagringsanlegg svekker alt fra lerretråder til maling laget av ingredienser som dekomponerer over tid. Cracks, tårer og botched reparasjonsforsøk vil heller ikke være ubemerket til det trente øynet.

6.

Evaluer ledsagende papirarbeid. Det er ikke uvanlig for kunst å lage runder av kunstmarkeder med ekthetsbrev, gamle vurderinger og / eller sertifikater som erklærer for et maleri s opprinnelse, salgshistorie eller artistens legitimasjon. Vær forsiktig når du opplever dokumentasjon av denne art. Forgers er også sparsomme ved å kopiere referanser.

7.

Ta hensyn til det unike ved det aktuelle maleriet. Enestående art eller uvanlig kunst er verdt mer og vil vurdere høyere enn et eksempel på en kunstners signaturstil. For eksempel, hvis Jackson Pollack hadde malt et pastoralt landskap, ville det føre til en mye større pris fordi andre Pollack-malerier har sin unike 'paint splatter' -stil.

Sammenlign maleriet til dagens trender når det gjelder å samle. Er portretter populært? Vet Botticelli naken en varm trend? Er Warhol oljer flom markedet? Som priser på malerier ebbe og flyte, hvis en kunstskole kommer inn i mode, har malerier i den sjangeren en tendens til å øke i verdi etter hvert som etterspørselen toppes.

Søk etter flere meninger når en vurdering synes for god til å være sant, eller når du har en følelse av at du er lavblodig. Skyggefulle kunsthandlere er dyktige på mobbing av neophyte-kjøpere og -selgere, så gå bort hvis tarmene signalerer det. Fortsett å gå til du er sikker på at du har gjort alt du kan for å få en skikkelig vurdering.

Tips og advarsler

  • Øk sjansene for å finne en opp-og-opp-profesjonell ved å velge en taksator som har møtt internasjonale sertifiseringsstandarder.
  • Da eieren av Las Vegas 'Wynn Hotel vinket hånden i retning av et uvurderlig maleri under et møte med potensielle kjøpere, hadde han ikke tenkt å skrape lerretet til en av de mest krevende maleriene i samlingen. For å vurdere skaden ble appellerer kalt til scenen, men før Wynn ville være enig i å underkaste dyre reparasjoner, spurte han hvordan restaureringen ville påvirke maleriets verdi. Dette scenariet er ikke uvanlig i kunstens verden hvor uvurderlige samlinger stiger og faller på vurdering av taksere. Gitt, dine spørsmål og bekymringer kan ikke være like viktige som Wynn, men din ro i sinnet er like viktig, så lær hva du skal se etter når du legger maleriet i hendene på en taksator.