Glassfrog Informasjon

 

Plassering

Glass frosker er hjemmehørende i Nord- og Sør-Amerika. Det er funnet i strekker fra sørlige Mexico til områder i Nord-Boliva, Argentina og Parguay.

Habitat

Glass frosker er arboreal (levende i trær) og nattlig. De er funnet i nærheten av bekker i fjellområder, rapporterer Universitetet i Michigan Museum of Zoology.

Reproduksjon

Glassfrogegg legges på undersiden av blader eller på bergarter som gjør at lukefuglene kan slippe inn i vannet , ifølge University of Michigan Museum of Zoology. Tadpoles utvikler seg i slammet på strømmen bunnen.

Kosthold

Glass frosker spiser vanligvis små insekter. Men, jrank.org rapporterer at Stillehavets gigantiske glass frosker vil spise fisk eller andre frosker i tillegg til insekter.

Arter og status

Universitetet i Michigan Museum of Zoology rapporterer at det er over 100 arter av glass frosker . Miljøforurensning og ødeleggelse av habitat utgjør en trussel for glass frosker og Stillehavs-gigantiske glass frosker anses sårbare av Verdensvernforbundet. Glass frosker beskriver en rekke froskarter i familien Centrolenidae. Glass frosker er såkalte fordi de har litt gjennomsiktig hud som tillater deg å se sine indre organer.