Hvordan bestemme total forstørrelse av et mikroskop

 

1.

Se på objektivlinsen på mikroskopet og okularlinsen. Hver linse skal merkes med forstørrelsesenheten til objektivet: 10x, 20x, osv. Hvis du jobber med et øvelsesproblem på en fysikkquiz, som ikke gir deg denne informasjonen, hopper du over dette og det følgende trinnet og fortsetter til trinn 3.

2.

Multipliser forstørrelseseffekten til målet ved forstørrelsen av okularet for å bestemme total forstørrelse. Hvis okularet er 10x, for eksempel, og målet er 4x, er total forstørrelse 40x.

3.

Bruk følgende ligning for å finne forstørrelse hvis du jobber med et problem på en fysikkquiz: M = -L / f1 (25 cm / f2), hvor M er forstørrelse, f1 er objektivets brennvidde, f2 er brennvidden til okularet og L er linseavstanden. basert på ligningen for total forstørrelse, forstørrelse av objektiv x forstørrelse av okular, og ligningen for enkel linse forstørrelse.

Sammensatte mikroskoper omfatter minst to linser, objektivet og okularet, og lager et forstørret bilde av en prøve på lysbildet. Forstørrelsen av et mikroskop er forholdet mellom vinkelen objektet subtenderer til vinkelen subtended av objektet sett gjennom mikroskopet. Beregning av total forstørrelse av mikroskopet ditt er ekstremt enkelt og greit. Avhengig av hva slags informasjon du må begynne med, er det to måter å gjøre det på.