Slik bruker du en Gold Mining Sluice

 

1.

Velg et sted på elven som har et grusdeponering under eller i nærheten av en rask strøm.

2.

Sett slussen inn Vannet med munnen peker oppstrøms. Bunnen av slussen bør være nedsenket med bare de øverste tommer eller to av sidene som er utsatt over vannet. Den nedstrømsenden av slussen må være litt lavere enn boksens munn.

3.

Skal langsomt grus på slussens munn. Fjern eventuelle bergarter som er for store for gjeldende å skyve gjennom slussen for hånd. Tillat strømmen å skyve gruset gjennom esken og deretter legge til en annen spade full.

4.

Fortsett å mate grus inn i slussen til baksiden av rifflene er fylt. Når rifflene er fylt, er slussen klar for rengjøring.

5.

Hold slussnivået mens du fjerner det fra elven. Bær den til banken og sett den ned.

6.

Plasser utløpsenden av slussen over en 5-gallons bøtte. Fjern rifflene og skyll dem over slussen og inn i bøtta.

7.

Hvis slussen har en bunnplate eller liner, fjern den. Plasser foringsrøret eller puten i bøtte og skyll den med rent vann.

8.

Skyll alt konsentrat som er igjen i slusekassen i skuffen.

9.

Sett sammen slussen, og du er klar for en annen tur ved elva.

Tips og advarsler

  • Bruk panningmetode for å hente gullstøv fra konsentratet i bøtte.
  • Overfôring av slussen kan plugge rifflene for tidlig. Dette vil føre til hyppige, unødvendige opprydninger.
  • Når rifflene er fylt , vil slussen være ineffektiv. Alt gull i gruset vil bare vaske gjennom trough. Rengjør slussen så snart rifflene ikke lenger skaper turbulens.
  • Hvis du tar med slusekassen sammen på din neste elvtur, kan du kanskje få moren til å betale for turen. Utsikt mot gull gikk ikke ut etter 1849-gullet. Folk drar fortsatt gull ut av elvgrus. Du vil nok ikke bli rik, men det ville være vanskelig å finne en mer lønnsom måte å komme seg ut og kommunisere med naturen .