Hva har flate ormer og runde ormer felles?

 

Familievennlig

Flatworms og roundworms kommer fra store familier. Det er 20.000 identifiserte flatworm arter og 25.000 identifiserte røde orm arter. Forskere mener at dette kan være bare 10\% av disse populasjonene.

Spinnløse dørere

Flatworms og rundorm er begge vertebrater, noe som betyr at de ikke har spines. Det overveldende flertallet av både flatmask og rundmormfamilier er små, ufarlige ormer som lever i jord og vann.

Prolific Egg-Layers

De fleste flatmaskene og rundormene legger millioner av egg i løpet av deres levetid. Eksempelvis legger både den kvinnelige leverkrok og den kvinnelige krokformen 200 000 egg hver dag.

Uønskede gjester

Mennesker er smittet med parasitære flatmask og rundormer ved å innta eggene i forurenset vann eller i underkokt kjøtt eller fisk. Disse skapningene lever i fordøyelsessystemet og sirkulasjonssystemene til deres menneskelige verter, fôring av næringsstoffer som blod, kroppsvæsker og intestinal innhold.

Bloodsucking Phony

Noen 'runde ormer' er bare rullet opp flatmask. Blodflukten er for eksempel en flat orm som ruller seg inn i en rørlignende form for å passe inn i blodkar lettere. Selv om flatmasker (løvmask, flukes, planarians) og rundormer (hookworms, pinworms, ascaris) har mange forskjeller, har de også flere egenskaper til felles, inkludert forskjellige velvillige og ødeleggende roller i økosystemet.