Hvordan bygge et Mason Bee House

 

Bygg et Mason Bee House

1.

Bor flere hull 3 til 5 inches dypt inn i treet ved hjelp av en 5/16-tommers borekrone. Velg tre som er tykk nok til at du ikke vil bryte helt til den andre siden. Ubehandlet 4x4 skog er tilstrekkelig tykk nok.

2. Bruk skruer for å sikre kyllingstråd over hullene for å forhindre at fugler og større bier får tilgang. Pass på at kyllingetråden tillater oppføring for en bi som er større enn 1/4 tommer i diameter. Pushing kyllingetråden i form av en boble med sidetilgang er en god måte å holde hullene ute av en nebb.

3.

Skru av treverket til stedet der murerbier skal leve, sørg for at hullet vil være tilgjengelig for biene. De beste stedene er steder du har sett biene før, og som fortrinnsvis er beskyttet mot regn og mottar morgen sollys. Mason bier begynner å hekke i mars , så dette er den beste tiden på året for å sette opp huset. De beste stedene er sørsiden av gjerdssteder, bygninger eller trær.

4.

Flytt murerbier i våren. Sett opp noen av disse husene i mars på steder som du har sett biene før. I september til november, fjern og flytte husene. På dette tidspunktet vil marmorbi larver bli vokst til bier og vil hvile i deres silke kokonger til våren. Sørg for å bære, og la huset stå oppreist.

5.

Dekke murerhyttehusene i november for å beskytte dem mot elementene. La dem stå på et tørt og uoppvarmet sted. Hvis du har beskyttet husene fra snøen og regnet hele vinteren, skal murerbierne dukke opp i mars eller april neste år.

Tips og advarsler

< li> Mason-bier vil gjenbruke de samme husene i et år eller to, men når et hus er flyttet, er det viktig å gi dem nye hull til å bevege seg inn, så gamle blir fouled.
  • Ikke spray Insekticider rundt Mason Bee Houses.
  • For å være trygg, bør personer med systemiske reaksjoner på bee stings ikke påta seg dette prosjektet.
  • I motsetning til honningbier som bor i grupper i elveblest, er masonbier ensomme og legger enkelte egg i eksisterende hull i tre. Mason bee blokker er enkle å lage og installere, og siden mason bier ikke borer ut sine egne hjem, er det ingen grunn til å bekymre seg for dem ødelegge andre tre rundt huset ditt. Siden murerbier ikke er aggressive, stikker mennene ikke og kvinnene sjelden stikker, de er et godt pollinerende insekt å ha rundt hjemme og hage.