Hvordan lage et feltfôret massivt treveske til et instrument

 

1.

Begynn med å velge et treverk og så det til grove dimensjoner. Størrelsen skal være større enn instrumentet med omtrent en halv tommer i alle dimensjoner. Legg merke til at boksenes topp og bunn kan ha forskjellige dybder for å tilfredsstille instrumentet. I tilfelle av fløytehode skal boksen ha nok plass til å tillate leppeplaten, slik at halvparten er litt dypere enn den andre.

2.

Deretter bringer treet til eksakte dimensjoner. Jeg bruker en fresemaskin for å sikre at brikken er helt firkantet og nøyaktig størrelse. Sand treet til en fin overflatefinish før du fortsetter å sette opp instrumentets disposisjon i begge halvdeler. Dette er for å sikre at boksen ikke endres i dimensjoner fra sliping senere, ellers kan boksen være under størrelse. Sett instrumentet på bokens paringsflate, og merk dypet som det skal klippes på for å la instrumentet settes riktig inn når halvdelene er stengt.

3.

Mølle ut dette kammeret for instrumentet, slik at tykkelsen på filten som vil lede saken. Dette kan gjøres ved å bruke en håndholdt ruter som et Dremel-verktøy eller kniver og meisler. Kontroller at instrumentet passer, inkludert et stykke filt.

4.

Merk nå ca. en fjerdedel av en tomme fra kanten, rundt samlingsflatene til boksen. Returner bokshalvdelene til fresemaskinen og smal ut dette innvendige ansiktet til en dybde på ca. 40 tusen tommer (avhengig av filttykkelsen), slik at kvart-tommersarealet rundt omkretsen blir uberørt. Hvis du ønsker å kutte en utsparing til hengslene eller låsene, bør dette også gjøres nå.

5.

Sand, forsegle, fyll og fullfør boksen som forlater kuttet område for filt uberørt.

Skjær ut et stykke filt for hver halvdel, etterlot mye ekstra materiale utover kanten av boksen, kontroller at det vil være nok å drape inn i den maskinbehandlede hulrommet og fortsatt strekke seg forbi kanten av boksen. Dyp filten i veldig varmt vann for et øyeblikk og form det forsiktig inn i hulrommet i esken. Glatt det ut, fjern eventuelle rynker og stram det godt inn i fordypningen rundt kanten. Det skal være veldig vått og formet nøyaktig til treboksen. Tørk det på plass ved hjelp av en liten varmeapparat eller en tørketrommel.

Fjern tørrfiltet forsiktig når det er tørt. Den skal beholde sin form og form. Klipp filten rundt utsiden for å matche området det skal settes i.

Pensel tre lim pent og jevnt inn i feltet av esken hvor filmen skal gå. Deretter setter du filmen på plass, arbeider kantene først og arbeider deretter mot midten. Tillat å tørke.

7.

Det er det. Legg bare hengslene og låsene, og du vil ha et vakkert tilfelle for instrumentet eller et annet objekt. Vær veldig klok for å prille hullene for eventuelle skruer slik at treet ikke vil sprekke under montering.

Tips og advarsler

  • Husk at oppmerksomhet på detaljer og nøyaktigheten vil bestemme kvaliteten på den ferdige boksen, så måle og kutte godt. Jeg bruker det som vanligvis kalles instant eller super lim for å fylle sprekker og forsegle veden. Den er tilgjengelig i hobbybutikker i 1 oz flasker. Viskositeten (tykkelsen) av limet kan kjøpes som veldig tynt (vannaktig) eller tykt (som sirup.) Tynn fungerer godt i tetningen, og tykkere lim er perfekt for å fylle små hull og sprekker og større porer. Jeg sander det ned til en glatt flateoverflate , gjenta prosessen til treet er helt jevnt før du fortsetter å sprøyte strøk av akryllakk. Gjør riktig, resulterer dette i en perfekt glatt overflate av et nesten glass som en ppearance. FORSIKTIG: Olje og svette fra hendene vil føre til at limet blir hvit. Håndter treet med hansker fra begynnelsen for å forhindre dette. Acetone kan brukes til å fjerne overflødig lim.
  • Bruk alltid verktøy på en sikker måte og bruk øyevern og støvmaske, og bruk limene og acetonet med tilstrekkelig ventilasjon.
  • Lag et filtfôret massivt treveske til instrumentet ditt eller andre verdifulle.