Hvordan vokse ametystkrystall

 

Opprette en Geode

1.

Bland gips av paris med vann per anvisningene på pakken.

2.

Press gipset i en del av eggkartongen eller annet avrundet objekt som du må bruke som en mugg.

3.

La gipset tørke i ca. 30 minutter, og fjern deretter

Å dyrke ametystkrystallene

1.

Rør alun i en halv kopp vann i en hvilken som helst beholder . Du bør røre alunet til det stopper oppløsningen som skjer når alunet begynner å samle seg på bunnen av koppen. På dette punktet kan du legge til lilla matfarging for å gi krystallene fargen til en ametyst.

2. Legg den geoden du laget av parisgipset i en beholder som er stor nok til at vannblandingen din bare kommer over toppen av geoden din. Prøv å ikke tillate uoppløst alum i beholderen.

3.

La beholderen stå uforstyrret i to til tre dager mens krystallene dannes. Når du er fornøyd med krystallets størrelse og utseende, fjern den fra beholderen.

Tips og advarsler

  • Alum er et syltet krydder og kan finnes i matlagingsdelen av en matbutikk. Det er trygt å hente ned dreneringen, men ikke trygt å spise.
  • Hold krystallet ditt trygt fra fukt og støv for å bevare det.
  • Hvis du er ute etter et morsomt vitenskapseksperiment å gjøre hjemme, er det mange kits som kan kjøpes som gir kjemikalier for å vokse ametyst krystaller. Hvis du ikke vil kjøpe et sett, er det også mulig å dyrke dem med varer som finnes i din lokale matbutikk.