Slik genererer du elektrisitet med magneter

 

1.

Brett to lukkede folder i en 6 x 12-tommers stykke papp. Flekkene skal være litt bredere enn den magnet du har valgt.

2.

Brett to mer lukkede folder rundt 4 inches unna de to første flettene, slik at de blir så langt fra hverandre som de to første var. Kartongen skal nå overlappe seg selv og lage en firesidig innkapsling.

3. Punch en lang spiker helt gjennom midten av begge sider av pappa.

Tape en magnet på spikeren på innsiden av kabinettet. Hvis du ikke kan nå spikeren innvendig, kutte du bort noen av papp (dette har ikke påvirket utfallet). En ideell magnetstørrelse er 1 tommer med 1 tommer med 1/4 tommer. Du spinner spiken for å slå på magneten, så en lett liten magnet er å foretrekke.

5.

Fest tynn isolert kobbertråd rundt kabinettet, sløyfe det hele i samme retning, med viklingene alle parallelle med hverandre. Vindlingene kan overlappe og være på begge sider av neglen. Den svingete tellingen kan gå inn i hundrevis. I henhold til 'Fundamentals of Physics' av David Halliday og Robert Resnick, jo flere viklinger, desto sterkere er emf som virker på elektronene i viklingene.

Skrape isolasjonen Av de to ender av ledningen viklet rundt pappkassen, og fest de nakne ender til de to kontaktpunktene på en elektrisk pære med elektrisk tape. (De to kontaktpunktene på en lyspære er metallspissen og metallskruens tråder.)

7.

Spinn neglen og se pæren lyse opp. Du genererer nå vekselstrøm.

Ifølge David Halliday og Robert Resnick, når en lukket ledning kutter magnetens feltlinjer, opplever elektronene i ledningen en elektromotorisk kraft (emf). Fra denne hovedstolen kan du generere elektrisitet med magneter Bruk litt mer enn husholdningsartikler. Spinn en stabel med magneter rett ved siden av en spole i en krets for å lage en emf i spolen som svinger frem og tilbake, og skape en vekselstrøm (AC). Jo flere spoler i spolen, jo mer emf kretsen vil oppleve. Bruk tynn ledning for å øke antall svinger.